Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Strikeforce borac i šampion – Jake Shields

Obično se misli kako vegetarijanci ne mogu izdržati jače fizičke napore. Dakako, smatram da to nije istina, no ljudi uvijek traže dokaze. Ovaj je sportaš samo jedan u nizu, on je šampion Strikeforcea. Ovih dana se puno piše o skandalu koji je izbio na jednoj Strikeforce borbi, kada su se u kavezu na kraju potukli suparnički timovi! No, to sad nije toliko važno za ovu moju temu. Zapravo, ne volim borilačke sportove, ali ponekad ih pogledam, čisto iz znatiželje. Osim ovoga, priznajem kako sam imala predrasude o ovim borcima i zapravo nikada nisam ni pomislila da bi ikoga od njih zanimalo vegetraijanstvo ili zaštita životinja. No, eto, prevarila sam se i drago mi je zbog toga!

Dakle, Jake Shields je dugogodišnji vegetrijanac i nedavno se pridružio PETA-i kako bi popularizirao ovaj način života. Zanimljivo je kako je u jednom intervjuu istaknuo kako mu se nimalo nije svidjelo (štoviše, osjetio je gađenje) kada je njegov protivnik -Jason 'Mayhem' Miller - prije borbe i na press konferenciji nosio krzneni kaput. 'Bilo je super prebiti ga nakon toga!' rekao je Jake.

Jake nije jedini koji se bavi ovim sportom, a zanima ga zaštita životinja. Tako se Josh Thompson, koji je u lakoj kategoriji MMA, bori i protiv borbi pasa, preko neprofitne organizacije 'Knockout Dog Fighting'.

Što dodati, nego bilo bi lijepo vidjeti i neke od naših boraca, kao što su Filipović ili Božić u sličnoj akciji.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 19.04.2010. u 08:57 sati.