Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Scar (2007)



Uploaded with ImageShack.us

Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Once you are marked, you will never forget...

Joan Burrows vraća se u svoj rodni gradić kako bi bila na proslavi mature svoje nećakinje. Međutim, nije znala da će biti na meti serijskog ubojice za kojeg je mislila da ga se riješila još prije par godina kada je taj isti zarobio nju i njezinu prijateljicu i brutalno ih mučio...neke stvari ostaju iste...



Baaaaah...malo sam uzeo odmora od horrora (tih par dana), čisto zbog školovanja i drugih obaveza i došao je vikend u kojem sam u jednoj noći pogledao dva horrora i jednu horror-komediju. Jedan od horrora koji su posuđeni u videoteci bio je film Scar. E sad...DVD u kojem sam ja dobio Scar sadržavao je dva DVD-a od kojih je jedan bio običan film od 80-tak minuta, a drugi je bio u 3D verziji i bio je malo dužeg trajanja. Osobno, nikako mi se ne sviđa sva ta zavrzlama oko 3D tehnike gledanja filma, jednostavno mi to ne treba i navikao sam filmove gledati bez nekih dodatnih specijalnih fora sa vidom. Eh da, dobio sam i naočale koje su bile tako loše i istrošene da sam 3D verziju ugasio nakon 3 min gledanja. Uzeo sam običnu verziju, skinuo naočale i krenuo na gledanje...nakon čega sam ostao totalno razočaran.
Scar je jedan od horrora kojeg su kritike totalno popljuvale, a kada se baš ni jedna kritika ne uspijeva složiti da je film bolji od dvojke, onda sam znao da će me dočekati spektakl. Ali, moje poremećeno stanje je tvrdilo drugačije i opet sam morao ispasti budala kada sam se natjerao na ovo...''filmsko'' ostvarenje.



Ovo je jedan od tipičnih torture horrora koji ne služi ni za što drugo osim da se što vjernije i bolje prikažu scene mučenja i ubojstava. Ako se današnji filmove svode samo na to, odmah mi padaju u očima jer to su većinom filmovi koji u sebi imaju nedorađen ostatak radnje, manjak ideja, višak nepotrebnih scena i bezbroj rupa u scenariju. Ovdje toga imamo napretek. Isto tako, nervira me općenita vizualnost filma. Kamera je nekako čudna i na neki način mislim da je film rađen samo za 3D produkciju, jer ovako je ispao dosta nekvalitetan, bar po meni. Manira u kojoj gledamo film je nekako slasherskog podžanra i mislim da je to jedino što mi se zapravo i svidjelo u filmu, sve je ostalo nekako proletjelo glavom bez obzira i svi su dijalozi uspjeli ući u jedno uho, i iste večeri izaći na drugo. To dovoljno govori o maštovitosti redatelja i scenarista. I da, kraj je bezazlen i malo previše očit, vidjet ćete i sami.



Auuuh...nekako je sve prošlo i brže nego što sam očekivao, ali Scar je jedno od velikih razočarenja i jedan od najgorih slashera u zadnje vrijeme što sam pogledao. Predlažem da da preskočite i okrenete se nečim normalnijem u videoteci i kvalitetnijem, npr. neki pornić bi bio možda i bolji izbor. Loše, loše...

Post je objavljen 18.04.2010. u 15:25 sati.