Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sasapetkovic

Marketing

JUNKERS5 – „ARE YOU ROCK'N'ROLLED?“, klub Uljanik, Pula, 23.04.2010.

Junkers5 je pulski bend oformljen u lipnju 2009. fuzijom članova kultne pulske Max-highway r'n'r grupe Messerschmitt (gitarist Miro Kusačić i bubnjar Saša Petković), te članova još nekih pulskih grupa: (pjevačica Elizabeta Petric, braća Vibor i Vjeran Juhas na gitari, odnosno bas gitari).

Grupa njeguje raznovrsni glazbeni izričaj (garage rock, punk rock, country, blues...) sa zajedničkim rock'n'roll nazivnikom kojega nose sve pjesme koje grupa izvodi.

Bend je nastao neplanski, iz neobaveznih session-a današnjih članova koji su zaključili da zajedno, koristeći formu tvrdog američkog zvuka, mogu iznjedriti materijal koji vrijedi zabilježiti na CD-u.

Junkers5 su krajem rujna i kroz listopad 2009. snimili istoimeni album, koji su objavili na vlastitoj etiketi „Junkers Motors Music“. Album je nastao u produkciji renomiranog hrvatskog producenta Edija Cukerića i Mire Kusačića. Snimljen je u puskom studiju Partyzan pod budnim okom snimatelja Marka Bolkovića Mareta.
Album „Junkers5“ sadrži 13 visokooktanskih pjesama-obrada koje je bend interpretirao na sebi svojstven način. Miro Kusačić je odabrao pjesme koje će završiti na albumu, a koje redom predstavljaju nepravedno zapostavljene vrhunske autore, gotovo zaboravljene u najezdi nekvalitetne šund glazbe i one-night-wonder hitova.

Grupa upravo priprema autorski materijal za svoj drugi album.

Junkers5 će 23. travnja u pulskom klubu Uljanik održati koncert pod nazivom „Are You Rock'n'Rolled?“ kojim će promovirati svoj album prvijenac. Poanta ovog rock happeninga je da se publika podsjeti da i dalje postoje bendovi koji njeguju kvalitetnu rock n' roll glazbu, koju će Junkers5prezentirati žestoko i autentično.

Na web stranici grupe možete poslušati neke od pjesama s albuma, te pročitati recenzije objavljene u tisku i na brojnim uglednim glazbenim portalima:
www.myspace.com/junkers5

Post je objavljen 18.04.2010. u 12:19 sati.