Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matejuska

Marketing

Ne ispričavan se, nego mi je žaj

Kad san ja bila mlada, mislin, mlada san i sad samo me tilo ne prati, najveći gušt je bija obuć na se uske rabatinke. Šta su bile uže, to su bile draže. Kupovalo se uvik rebe za broj manje, poslin čega bi slijedija mukotrpan proces navlačenja istih na sebe. To se izvodilo tako šta bi se rebe, u koje nemoš uć, nekako navukle do, da prostite, negdi po bedara.

E, dotle je išlo glatko, ali sad ih je tribalo navuć priko onog dila ženskog tila koji se u Hrvackoj ne smi spominjat. Za one koji nisu u toku pa ne mogu pogodit o kojom se dilu tila radi, samo ću reć da se taj dil nalazi na suprotnoj strani od onog drugog dila ženskog tila koji se isto ne smi spominjat. To je inače dil tila koji svi muški najvolu gledat na plaži, ali se pravu da su na plaži zbog sunčanja. Jerbo ako pokažu da gledaju baš taj dil tila mogli bi se zamirit udrugaman za ženska prava a bome i nekin velikin čunjkama koje isto ne smin spomenit jerbo ka šta narod kaže u velike čunjke je boje ne pačat se. Po tomen ispada da su te velike čunjke u stvari od iste važnosti ka i oni sporni dil tila.

Nakon šta bi se dakle uspilo navuć preuske rebe priko, priko… priko tog dila tila kojeg o straja danas više uopće niko ne gleda, tribalo se itnit leđno na posteju i ne disat e da bi se stomak uvuka pa priko tako uvučenoga stomaka zakopčat patent. Kad bi se to uspješno obavilo, čovik bi osta ukočen ležat na posteji.

Zato se navlačenje tih reba uvik radilo udvoje, tojest uz asistenciju neke prijatejice ili članova rodbine koji bi te tako ukočenu povukli za ruke i osovili na noge. Moja mater je bidna poluđivala kad bi mene i moje prije vidila u takovin uskin rebama i govorila je da ćemo se razbolit i da će te gaće jeanput puknit na nama. Ka da su rebe Kerum pa će puknit. Gradonačelnik nan je neki dan eto javno puka, nakon šta se, sigurna san, suzdržava koliko god je moga, a nije moga nikad.

Njegov istup je zauvik prominija splicki narodni izražaj, jerbo se prije govorilo „puka san ka cvrčak“ a sad, kad neko skroz ispali, reče se „puka je ka Kerum“. To ga razumin, jer ga je oni Marasović izgleda opeta naidija. Međutin, nije baš čovika triba nazvat kretenon isprid ciloga grada. Nije mu to brate lipo. Tim više šta je Marasović pokaza da nije zlopantilo i da čak i vodi brigu o gradonačelnikovon zdravju, pa mu je prijatejski savjetova da se ide ličit.

Bez obzira ko je od njih dvojice kriv za ovo neslaganje naravi, mislin da bi se tribali izmirit kad su već oba na važnin funkcijaman i sigurna san da i jedan i drugi u dnu duše intezivno vode računa o interesiman ovoga našega grada. Jedino šta bi moga bit problem pri rečenom mirenju je to šta u Lipoj našoj čovik ne zna kojim ričima se izmirit s nekin kome je učinija nešto nažaj.

Recimo Kerum bi se triba možda ispričat Marasoviću. Ali ko zna kako bi se to ispričavanje moglo svatit. Možda bi Kerum ispa priko svake mire pošten i dobar i mekan, a to nije priporučljivi imiđ za nekoga ko triba čvrston rukon vodit grad. Da san na njegovon mistu, ja bi se ipak Marasoviću lipo ispričala. Ako ga ko zbog toga napadne, uvik može reć:

„Ma, to se ja nisan ispriča, nego mi je sam žaj zbog onoga šta se desilo.“

Ako more Josipović preformulirat ono šta je reka i mislija, šta ne bi moga i naš gradonačelnik. To je inače i jedna od poznatih seksualnih tehnika a koja se u narodu vodi pod radnin nazivon " činit one stvari a da ti ne uđe". Dobro, malo se to još grezije reče, ali nisan ja toliko ugledna i važna osoba pa da sad tu javno govorin šporke riči. Sve mi se čini da bi nan uskoro mogla i Jadra puknit, nastavu li je vako živcirat. Prvo su jon metnili onu guz..onaj nečedni dil tila na turističku reklamu, a onda pridcidnik države u Bosni reče da se ispričava za nešto sa čimen Hrvatcka , zna se, nema ama baš nikakve veze.

Inače, malo san propitivala splicko javno mnijenje taj dan da vidin je li jude snervalo šta nan se važne gradcke face tako prid sviman kontreštaju. Ma, ne samo da ih to nije snervalo, nego su mi svi odreda rekli da se nisu odavno tako lipo ismijali i da ne znaju jel’ ih više nasmijalo kad je Kerum reka da je Marasović kreten, ili kad je Marasović Kerumu priporučija da se ide ličit. Drugin ričima, obojica su jednako zabavili pučanstvo.

Površnon promatraču bi se zbog toga moglo pričinit da su njih dvojica onda u stvari – isti.
A više je nego očito da nisu. Jedan ima ricavu kosu, a drugi lišu.


OBAVIJEST: PORTAL E-ĆAKULE ĆE NEKOLIKO DANA BITI U REKONSTRUKCIJI, MOLIM STRPLJENJE :)

Post je objavljen 16.04.2010. u 18:10 sati.