Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

Koliko znate o Klokanima (Kengurima)

.




U Australiji postoje 60 različitih vrsta klokana. Dvije najveće vrste su Crveni klokan i sivi klokan. Postoji preko 40 vrsta manjih koji se odnose na klokana. Različiti članovi ove obitelji može biti mali kao štakor ili kao velik kao čovjek.

Crveni klokan

Crveni klokani su polunomadski i mogu se naći u cijelom području srednje Australije. Oni pokazuju sklonost za otvorene ravnice gdje hladom drveća kao što su Mulga Mallee i grmlja. Hrane se travama i drugim malim biljkama, uglavnom noću, ali u ranim jutarnjim satima i kasno navečer. Crveni klokani se smatraju posebnim a njihov broj može pasti u vrijeme suše. Tijekom tog vremena oni se natječu s ovcama za hranu ali padaju i kao plijen na dingoes ( pustinjske pse) .

Crveni klokani pare se cijele godine.
'Joey', kako se naziva mladunce klokana (kengura) oko 33 dana nakon nakon rodjenja će se penjati do njegove majke u trbuh i torbicu u kojoj počinje dojiti iz jedne od sisa. On ostaje privržen i mlijeko mijenja u susret svojim potrebama kao što raste. Na oko šest mjeseci, Joey započinje napustati torbicu na kratko vrijeme, kad majka će ponovo roditi. Klokani su trajno van torbice sa oko osam mjeseci i obično od sise odbijeno je za oko 12 mjeseci, ali i dalje može dojiti i do 18 mjeseci.

Jeste li znali?

Crveni klokani nisu uvijek crveni! Mužjaci su u rasponu boja od blijedo crvene do crvenkasto-smeđe. Ženke su obično plavkasto sive
Oni mogu skočiti i do 9 metara dužine i 3 metra u visinu, i može doseći brzinu od više od 60 km na sat
Ženke se mogu staviti svoje trudnoće na čekanje dok su povoljni za rađanje.
To se zove 'Embrionalne diapause'
Ženke mogu proizvesti dvije vrste mlijeka: jedan iz bradavice novorođenčadi koja odabire, a jedan od bradavice koje koristi stariji joey.


Činjenica je da se Klokani ubijaju da bi se zaradile inozemne devize, i zbog toga se njihovo meso i koža promoviraju .
Najveci kupac koze od klokana (kengura) je ADIDAS protiv kojega su mnoge organizacije za zastitu zivotinja.
(Ja ne kupujem nista od te firme ADIDAS)





Post je objavljen 15.04.2010. u 19:12 sati.