Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skbrda

Marketing

Idemo na Blatine, Blatine, Blatine, idemo na...

Šahisti Brda oduševljeni su raspletom pregovora gradskih vlasti s predstavnicima A1 i Mornara. Naime, na povijesnom sastanku u Banovini odlučeno je da prostori na Blatinama postanu gradski, te da se klubovi dogovore oko funkcioniranja jedinstvenog prostora za sve splitske šahiste.
Prema još uvijek neslužbenim informacijama, klubovi A1, Mornar i Brda dobit će svaki po jednu kancelariju, a ostatak prostora bit će zajednički i klubovi će se dogovarati na koji način će funkcionirati. Isto tako neslužbeno doznajemo da će Grad plaćati vodu i struju kako se više ne bi događalo da dio prostorija nema struje. Poznato je naime da dio prostora koji koristi A1 već mjesecima nema struje i da u taj dio prostora nitko ne dolazi.
S druge strane Š.K. Brda mjesecima je plaćao najam te na kraju odustao od takvog načina rada jer bi klub financijski krahirao. Tako su 23 registrirana igrača 1. i 2. momčadi Brda ostala na ulici, bez prostorija za igranje šaha.
Grad je u početku imao želju Brđanima ponuditi adekvatan prostor, ali je obzirom na recesiju i postojanje prostora na Blatinama odustao od toga.
U Banovini su naime zaključili da prostori na Blatinama nisu adekvatno iskorišteni, a kad su shvatili da se u dijelu koji bi trebao koristiti A1 mjesecima ne događa ništa, da nema struje ni vode, zaključili su kako je potrebna nova strategija.
Rečeno-učinjeno, i sad je samo na klubovima da se dogovore oko tehničkih detalja.
Prvi bi potez morao biti uklanjanje pregrade koja je do sada dijelila prostorije i zajednička fešta svih splitskih šahista.
Ova bi odluka mogla postati u pravom smislu povijesna, te biti prekretnica u razvoju splitskog šaha.
Prve reakcije igrača su fantastične, a objedinjavanju svih klubova u jedne prostorije iskreno se vesele članovi svih triju klubova.
Još kad se nađu mudra rukovodstva i donesu odluke, eto razloga za veliku feštu...








Post je objavljen 15.04.2010. u 12:38 sati.