Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

[Recenzija] Ljepljiva, vlažna i slatka Kraljica Popa

Nakon što je uvjerljivo sjela na tron nakon krunidbe za najposjećeniju i najprodavaniju "Sticky&Sweet Tour" prošle godine, Madonna je objavila istoimeni treći live-album kako bi svima onima koji nisu bili pokazala zašto je najuspješniji solo-izvođač svih vremena.

Svoju osmu svjetsku turneju kraljica Madonna započela je tjedan dana nakon velikog 50. rođendana i jahala u ritmu muzike albuma "Sticky&Sweet" punih godinu dana, te u dva kruga obišla kuglu. O turneji koja je potukla mnoge rekorde, ali i njezine vlastite, mogla bi se napisati knjiga zbog niza zanimljivosti, ali i tragedija koje su ju obilježile, no ipak je najbitnije naglasiti kako je ovo bio novi koncertni spektakl najinventivnije pjevačice današnjice.

Kao reprezentativan nastup odabrani su koncerti u Buenos Airesu - glavnom gradu Madonnine najdraže države gdje se pedesetogodišnja umjetnica u dvosatnom spektaklu pokazala kao dominantna figura na glazbenoj šahovskoj ploči predstavivši potpuno iskustvo glazbom, koreografijom i pratećim vizualnim elementima. Svoj je status predvoditeljice pop-glazbe opravdala spajanjem koreografije i vokala, ne oslanjajući se na matricu, za razliku od njenih bljedunjavih pseudo-nasljednica čije se plesne dionice u usporedbi s ovima doimaju kao osnovnoškolske vježbe za zagrijavanje.

Iako nitko ne očekuje zavidan vokal, on je ipak prije svega čvrst i stabilan te sposoban preinačiti dobro poznate hitove koje volimo zapjevušiti na nekom trash-partiju poput pop-klasika "Vogue", "Like a Prayer" ili "Human Nature" u sasvim nove pop-komade koji stoje uz bok recentnim hitovima iz kovnice najvećih svjetskih producenata. Hvalevrijedan moment, sve više atipičan za nastupe ovakvih pop-izvođača, jest bend koji unosi potrebnu svježinu u spomenute pjesme, a Madonna ga se ne libi pokazati na pozornici i učiniti dijelom svog lascivnog spektakla u koji je, osim njih, uvukla i najveća imena pop-industrije poput Britney, Justina, Timbalanda i Pharrella Williamsa kako bi 'posudili' glas svojoj kraljici.

Sam uvid iza kulisa donosi iznenađujuće ugodan i pomalo neočekivan cjelovit portret Madonne iz niza fragmenata iz kojih se vidi kako doista kontrolira svaki segment svog stvaralaštva, pa tako i turneju tijekom koje direktno odabire suradnike, komunicira direktno s njima, ali ih tretira kao svoju obitelj, poput prave brižne majke.

Odlučna i asertivna iza pozornice, Madonna je jednako dominantna na njoj, ali ne svojom fizičkom pozicijom, već karizmom i komunikacijskim vještinama dajući maksimum od sebe publici i savršeno balansirajući njihove glazbeno-scenske prohtjeve koje je bilo doista šteta propustiti u jednom od čak 85 koncerata.

Iako jedan u nizu marketinških poteza, "Sticky&Sweet Tour" live-album potreban je sentimentalni poklon fanovima, iako je sam CD prepolovljena varijanta DVD-a s neočekivanim i pomalo nelogičnim popisom pjesama kojem nedostaje strasti i dinamike prisutnih u vizualnoj poslastici drugoga diska.

Autor: Igor Jurilj
Ocjena: 3.5/5
Izvor: Muzika.hr


Ovog tjedna, u subotu 17.04. će se održati Madonna party u zagrebačkom klubu GK Jabuka (Jabukovac 28) povodom izlaska CD/DVD-a 'Sticky & Sweet'!

Night of Faith and Devotion - službeno priopćenje:

Madonna - Sticky & Sweet, promo party (17. 4. 2010.),

Madonna je izdala svoj CD/DVD tj. Blu Ray sa zadnje Sticky & Sweet turneje pa je red da to obilježimo Madonna partyjem. :)

Kao što je i do sada bio običaj, Madonna party traje do 01h, nakon čega se nastavlja standardni program subotom: Night of Faith and Devotion.

Na partyju ćete moći pogledati koncert s DVD-a u cijelosti, a vrijeme koje nam ostane do 01h ispunit ćemo s nekoliko Madoninih najvećih hitova.

Projekcija DVD-a počinje u 23h!





Post je objavljen 15.04.2010. u 11:09 sati.