Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

AUTI DRUMOM, KRNTIJE ŠUMOM

SVETA NEDELJA
Foto: Romeo Ibrišević

Nova postaja akcije Očistimo Hrvatsku od auto olupina još nas jednom vodi na područje Svete Nedelje. U suradnji s agilnom djelatnicom tamošnje Turističke zajednice, "ekipa za čišćenje", ovaj put potpomognuta lokalnim vatrogascima, krenula je riješiti problem jednog mještanina čiju je parcelu uz njegovu kućicu u kraju između Jagnjić Dola i Brezja zadesila sudbina jako dobro poznata onima koji prate serijal tekstova o ovoj akciji. Naime, nepoznat netko odlučio se njegovom parcelom poslužiti kao trajnim odlagalištem olupina pa se nekoliko primjeraka nekako otkotrljalo baš u tuđe dvorište, na tuđe zemljište. Već sto puta viđeno.

Ne razmišljajući o specifičnostima "deja vu" fenomena, vrijedna se ekipa primila posla - vatrogasci Svete Nedelje vitlom su izvlačili olupine, a kamion CEZAR-a, inače ovlaštenog sakupljača odbačenih krntija spremno ih je transferirao prema reciklaži.Naravno, ovakve intervencije idealna su prilika kako bi čitatelje podsjetili da je u akciji Očistimo Hrvatsku od auto olupina, koju provode Auto Blic, C.I.O.S. i Renault Nissan Hrvatska, do sada uklonjeno nevjerojatnih više od 13000 auto olupina! Njih stotinjak bilo je i u okolici Svete Nedelje, a u Samoboru još i nešto više. Dio zasluga za njihovo uklanjanje svakako imaju i revni građani koji o olupinama skrivenim po šumarcima i dvorištima obavještavaju mjerodavne na besplatni telefon O800-02-04.

Inače, isti broj je namijenjen i onima koji se žele legalno riješiti svojih dotrajalih vozila, a moguće ih je i dovesti do reciklažnog dvorišta u blizini Podsuseda (Ulica Josipa Lončara 15). Na taj način prikupljene olupine "nagrađuju" se s po 500 kuna. Odvoz starog automobila moguće je riješiti i putem C.I.O.S.-ove web stranice na www.cios.hr. Nažalost, nekima je još uvijek jednostavniji način rješavanja starog automobila da ga gurnu nizbrdo ili ostave u nekoj šumi. Srećom, za takve je tu "ekipa za čišćenje", ali da se njih pita, radije bi da nemaju toliko posla. Tim više što postoji dobar sistem koji jednostavno i efikasno rješava pitanje auto olupina. Šteta bi ga bilo ne iskoristiti.

Post je objavljen 13.04.2010. u 21:38 sati.