Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Vijesti iz Općine Pitomača


V. Susret cimbalista Hrvatske
U nedjelju 18. travnja u kinodvorani u Pitomači s početkom u 20 sati održat će se V. Susret cimbalista Hrvatske. Na susretu će nastupiti: Tomislav Belec iz Prugovca, Nikola Baričević iz Čakovca, Blaž Domitrović iz Prugovca, Gordana Evačić iz Koprivnice, Damir Hajduk iz Pitomače, Marijan Janči iz Bjelovara, Alan Kanski iz Svetog Ivana Zeline, Neven Kolarić iz Čakovca, Ivan Kožić iz Marije Bistrice, Zvjezdan Marković iz Varaždina, Andrija Maronić iz Đurđevca, Aleksandra Namjesnik iz Zagreba, Marko Širec iz Ferdinandovca i Tomica Žirovec iz Bednje. Cimbalisti će nastupiti samostalno i uz pratnju ritam sekcije, ostalih instrumentalista te vokalnih solista: Kristine Domović, Franje Barića, Alojza Lacha, Mirne Namjesnik i Mirka Švende Žige.

Susret cimbalista organizira udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i podravlja u suradnji s Hrvatskim radio.
----------------------------------------------------------------
Manifestacija „U posjeti starim vremenima“ uz sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice
Nakon kandidatura upućenih od strane Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice donijelo je odluku o sufinanciranju manifestacija na području Virovitičko-podravske županije u 2010. godini. Tako će se dijelom od ukupno odobrenih 50.000,00 kuna sufinancirati i manifestacija općinske turističke zajednice „U posjeti starim vremenima“, a u razdiobi dobivenih sredstava uz navedenu sudjelovati će i manifestacije „Rokovo”, „Orahovačko proljeće”, „Slatinsko ljeto”, te Međunarodni sajam „Slavin”.
----------------------------------------------------------------
Proljetne aktivnosti na području općine
Proljetno je vrijeme rezervirano za povećano angažiranje na uređenju općinskih javnih površina. Od prošlog utorka, pa sve do 21. travnja, na području općine Pitomača, djelatnici t.d. „Asanator“ d.o.o. Višnjevac, izvoditi će proljetni tretman sustavne preventivne deratizacije. „Asanator“ je za poslove deratizacije izabran na temelju provedenog javnog nadmetanja koje je provela Općina Pitomača, koja će u cijelosti i snositi troškove izvršenja iste. Akcija je započela od dislociranih općinskih naselja prema općinskom središtu.
Do prošlotjednih kiša odrađen je dio radova na uređenju poljskih puteva na području k.o. Pitomača, a djelatnici bjelovarskog t.d. „PZC“ d.o.o. prošlog četvrtka i petka na području općine Pitomača izvršili su krpanje udarnih rupa na nerazvrstanim cestama pod nadležnošću općine.
Uz angažiranje djelatnika uposlenih na općinskim javnim radovima u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje izvršeno je čišćenje nekolicine manjih divljih deponija, veći su zahvati uz upotrebu mehanizacije izvedeni na divljem odlagalištu građevinskog materijala u Dinjevcu i komunalnog otpada prema Podravskim Sesvetama, dok su u tijeku radovi na raščišćavanju divlje deponije „Razlev“ u Otrovancu.
Pitomača.hr

Post je objavljen 13.04.2010. u 15:44 sati.