Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO: U restoranu Madera druženje novinara i sjajnih olimpijaca

JAKOV FAK OSTAJE - MATEŠA NUDI 300.000 KN?



Foto: Tinolovka-news


Ivica Kostelić, Jakov Fak, hrvatski sportski junaci iz Vancouvera dobili su danas prigodan poklon, pozlaćene garniture Penkala, " poklončić " su dobili i novinari.






 


 



Foto: Tinolovka-news


Hrvatske olimpijske zvijezde najprije su odlikovane kod predsjednika Josipovića ( uručio im odličja Reda Danice hrvatske s likom Franje Bućara ) o čemu ćemo donijeti zasebni članak, no, na druženju s novinarima, odnosno specijalnom ručku, u zagrebačkom restoranu Madera, pripremljenom za novinare i naše sjajne olimpijce, interesantno je bilo promatrati što će reći, često puta spominjani, hrvatski biatlonac, Jakov Fak, naravno, govorimo u kontekstu njegovog eventualnog preseljenja u Sloveniju, no , to je sada, nadajmo se, stvar prošlosti.


 



Foto: Tinolovka-news

Odluka života u rukama sjajnog Faka



I Jakov Fak i Zlatko Mateša djelovali su kao ljudi pred kojima je lijepa " zajednička budućnost ".
Sve nas to podsjeća na " početak jednog divnog prijateljstva ".


Iako Jakov nije decidirano potvrdio ostanak u " hrvatskom dresu " ipak se iz njegovih izjava da iščitati velika želja za ostankom u našoj reprezentaciji, naime, odluka bi mogla biti gotova do 28. travnja, kada počinju pripreme za novu sezonu. No, razumljivi da Fak o tome ne želi pretjerano govoriti, naime, sezonsa još uvijek nije gotova na redu je utrka na ruskoj Kamčatki koja se financira iz privatnog džepa.

Dojma smo kako je Jakov malo razočaran načinom na koji napreduje biatlonški centar u rodnom Mrkoplju, iako je svjestan situacije u kojoj se hrvatsko gospodarstvo sada nalazi.

Zlatko Mateša je pak nudio optimizam, ponudio mu je 300.000 kuna godišnje te status olmipijskog kandidata, ako objektivno sagledamo ovu ponudu treba biti pošten i priznati kako se radi o korektnoj ponudi momku koji ima 22 godine i pred kojim je velika budućnost. Jakov Fak zna da je pred njim odluka koja će, možda, utjecati na čitav njegov život, ma kakva god odluka bila.


 




Foto: Tinolovka-news


Zajednički ručak i sponzorski ugovor - budućnost je već počela



Potpisan je sponzorski ugovor Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i TOZ Penkala d.d.. Ugovor su potpisali glavni tajnik HOO-a Josip Čop i zamjenica člana Uprave TOZ Penkale Daliborka Planinčević. Novi partner HOO-a tom je prigodom uručio hrvatskim olimpijcima prigodne poklone – garniture Penkala. Garnitura se sastoji od kemijskih olovaka i nalivpera, koji su personalizirani sa pozlaćenim dijelovima i perom od 18 karatnog zlata.

Ivica Kostelić i Jakov Fak najprije su dobili prigodne poklone, odnosno pozlaćene garniture Penkala, sasvim lijep poklon za junake iz Vancouvera.
Male " poklončiće dobili su i novinari, tek kao podsjetnik na jedno krasno razdoblje u hrvatskom sportu ali i kao zalog bolje budućnosti za hrvatski sport, pred nama je novi olimpijski ciklus.


Svečanom događaju prisustvovao je čelnik HOO-a, Zlatko Mateša, uz, neizbježno, naše olimpijce, Ivicu i Jakova te izaslanstva Hrvatskog skijaškog saveza i Hrvatskog biatlonskoga saveza, kao i trener Ante Kostelić, slobodno bi mogli konstatirati-OTAC HRVSATSKOG MODERNOG ALPINIZMA.
Brojni novinari i fotografi iz većine hrvatskih medija ( nisu bili nazočni " lažni novinari "- kako bi rekao Slavko Cvitković, ali jesu profesionalni fotografi iz naših agencija ) uveličali su kraj jedne impresivne sportske, ponajviše olimpijske sezone, naime, u Vancouveru Hrvatska je osvojila tri medalje ( Kostelić dva srebra, Jakov Fak povijesnu broncu u biatlonu ), a da odavno više nije aktivna nenadmašna Janica Kostelić.


 


Sjajno raspoloženje u restoranu Madera - Ivica Kostelić, Jakov Fak






Više: Tinolovka-news

Post je objavljen 13.04.2010. u 11:09 sati.