Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Duatlon Umag


Jučer je održana prva utrka iz Hrvatskog triatlonsko-duatlonskog kalendara, sprint duatlon u Umagu. Startna lista je obećavala jednu od masovnijih i možda najkvalitetniju duatlon utrku u Hrvatskoj u posljednje vrijeme.
Na prvom trčanju su se odvojili Cebin i Pucelj i završili taj segment za oko 15.30 min, 20-ak sekundi iza njih je bio dvojac Stojanović Petković, a ja sam skupa sa Semeom i Šporarom u tranziciju ušao nakon 16.30 minuta. Vozila su se 3 kruga na biciklu uz dosta tehničkih zavoja, par ležećih policajaca i buru koja je na pojedinim dijelovima bila dosta jaka. Prvi krug smo išli dosta lagano, pa nas je na ulasku u 2. krug uhvatio jedan Švicarac. Tada je počela prava vožnja i pred ulazak u drugu tranziciju ulovili smo Petkovića i Stojanovića. Tranziciju sam odradio dosta sporo, a odmah na početku trčanja me uhvatio grč. Grč je popustio nakon otprilike 1km, ali bilo je prekasno da bilo koga uhvatim i u cilj sam ušao na 8. mjestu. Pobjedio je svjetski U23 prvak od prije par godina, Bojan Cebin ispred svog sunarodnjaka Pucelja. Petković je u cilj ušao kao prvi Hrvat i 3. ukupno. I kod cura su prva dva mjesta na postolju otišla u Sloveniju dvojcu Oražem Kožar, treća je bila Švicarka Buss, a prva Hrvatica je bila Darija Pletikapa na 4. mjestu.
Gledano iz mog kuta utrka nije bila loša do 2. tranzicije. S obzirom koliko sam trčao u zadnje vrijeme mogu biti zadovoljan s prvim trčanjem. Na biciklu je naša grupa imala najbolje vrijeme (s tim da je Švicarac imao još 30s bolje vrijeme jer je nadoknadio zaostatak nakon 1. trčanja). Imali bi još bolje vrijeme da pola grupe nije odbijalo dati smjenu. Sve u svemu dobra utrka, a meni ako ništa drugo, dobar trening.



Post je objavljen 12.04.2010. u 10:50 sati.