Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Još jedan zagrebački park sa bazenom!


Snimio: Vanja

Pitam se koliko vas koji se vozite Vukovarskom na potezu istočno od Držićeve zaista s pažnjom gleda što s južne strane promiče pored vaših automobilskih i tramvajskih prozora nakon što pređete Držićevu ... i ja, koji se zaista trudim opažati stvari oko sebe, nisam na tom dijelu svih ovih godina uočio ništa posebno: nekoliko malih kućica sa zanimljivom crkvom u pozadini, park, zatim zgrade u Korčulanskoj ...

I tek na napomenu jedne čitateljice bloga (hvala ti!) sam pozornije zagledao u taj spomenuti park koji se nalazi u "sendviču" između Vukovarske, Olipske i osnovne škole u Rapskoj ... i pronašao u njemu još jedan dječji bazen, vrlo sličan onome poznatijem u Zorkovačkoj na Trešnjevci!

Park je sam po sebi vrlo ugodno mjesto (ako zanemarimo buku koja stalno dolazi od prometne Vukovarske ... no, kako se park nalazi u udolini tako je na neki način barem vizualno zaštićen od ulice), pun je starih stabala, u sredini se nalazi ugodna livada sa dječjim igralištem (koje ima i povelik pješčanik, što je danas sve rjeđi slučaj) ... a sakriven među drvećem i grmljem se nalazi i spomenuti bazen. Nemam podatak kada je sagrađen (molim sve one koji znaju nešto više o tom parkiću i bazenu nek mi se jave!), no vjerujem da datira iz 40-tih, pretpostavljam da je nastao kao dodatni sadržaj gradnji naselja Na kanalu (koje je nastalo u kasnim 20-tima i 30-tima) i Sigečica (koja je započeta sa gradnjom nešto kasnije).


Pogled od Olipske, u pozadini Vukovarska. Snimio: Vanja


U pozadini je osnovna škola u Rapskoj. Snimio: Vanja


U pozadini su kućice Olipske ulice i zgrade Korčulanske ulice. Snimio: Vanja


Zapadni kraj parka. Snimio: Vanja


Pogled na dječje igralište i kvart Na kanalu preko Vukovarske. Snimio: Vanja


Park djeluje pomalo napušteno i rijetko posjećeno, no nije zapušten. Snimio: Vanja

Post je objavljen 12.04.2010. u 10:13 sati.