Ovo sam iskombinirala jedan dan kad me uhvatila kriza i kada sam što prije morala doći do nečega slatkoga. Imala sam doma lisnato tijesto i mak i oduka je pala vrlo brzo! Pa ako se i vama dogodi nešto slično, evo prijedloga!
Sastojci:
250 g lisnatog tijesta
120 g maka
2 jaja
1 žutanjak
70 g šećera u prahu
50 g grožđica
2 žlice slatkog vrhnja
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pećnicu uključite na 170 stupnjeva. Razvaljajte lisnato tijesto. Miskajte dva žutanjka sa šećerom u prahu, a posebno istucite bjelanjke. Zatim žlicom bjelanjke dodajte žutanjcima, umiješajte još i grožđice, mak te slatko vrhnje. Nadjev rasporedite po sredini lisnatoga tijesta i zarolajte. Žutanjak razmutite i namažite štrucu. Pecite oko 30 minuta. Kada se lisnato prohladi, pospite ga šećerom u prahu, natočite čašu mlijeka i uživajte!
Post je objavljen 11.04.2010. u 20:21 sati.