Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IZGRAĐEN 3.KRIŽ

KORNATI

U subotu, 10. 04. 2010. vatrogasci DVD-a Vodice zajedno sa članovima brojnih vodičkih udruga (Vodička glazba, BBK «Orlov krug», Vodički žudiji, UHDDR, JK «Tijat», MK «Okit», MCK «'93»), obitelji Gabrijela Skočića, momcima sa Srime (Športsko – ekološka udruga Srima), obrtnicima Grada Vodica, vatrogascima iz Koprivnice i Đurđevca, meštrima iz udruge «Suhozid» s otoka Paga, vatrogascima iz DVD-a Povljana, tajnikom VZŠK Jordanom Žajom, gradonačelnicom Brankom Juričev - Martinčev , te brojnim građanima Grada Vodica su izgradili 3. križ na mjestu stradavanja vatrogasca DVD-a Vodice Gabrijela Skočića.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon kratke molitve i dogovora oko 10 sati započeta je gradnja križa.Uistinu je bilo veličanstveno gledati kako iz škrtog kornatskog krša nesebičnim zalaganjem i naporom svih pojedinaca niče još jedan u nizu križeva.Bilo je potrebno oko 4 sata da križ bude potpuno dovršen. Nakon zajedničke fotografije i posjete svim ostalim mjestima stradavanja naših 12 heroja, uslijedio je povratak kući.

Moramo spomenuti i dr. Aljošu Todorovića koji je čitavo vrijeme bio s nama, te je uz ispunjavanje svoje dužnosti, i sam aktivno učestvovao u gradnji križa.Odaziv za učestvovanje u ovoj akciji je bio izuzetno velik, javljali su nam se od djece do onih najstarijih. Nažalost, zbog ograničenog kapaciteta broda, nismo bili u mogućnosti sve prihvatiti, te se ovim putem zahvaljujemo i njima na odazivu.Ovim činom smo još jednom pokazali da vrijeme nikada neće izbrisati sjećanje na naše vatrogasce, te da su zauvijek u našim srcima. dvd vodice



Post je objavljen 11.04.2010. u 11:23 sati.