Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

'Virgin Tour' slavi 25 godina!

Danas, 10.04. Madonnina prva turneja 'Virgin Tour' slavi 25. godišnjicu od otvorenja koncertne turneje u dvorani Paramount Theatre u Seattleu!

Madonnina prva turneja je posjetila velike gradove Sjeverne Amerike. Održala je 41 koncert u dvije države što joj je donijelo 17 milijuna američkih dolara. Turneja 'Virgin Tour' je pratila pjesme s posljednja dva albuma 'Madonna i 'Like A Virgin', a kao predgrupa na koncertima su nastupali The Beastie Boys.

Ulaznice za koncerte su se rasprodale u tadašnje rekordne 34 minute! Svaki Madonnin show je popraćen medijskom pažnjom i izazvao pravu euforiju među američkom publikom. Zbog velikog interesovanja, Madonnini koncertu su pomjereni u veće dvorane. Važno je napomenuti da su na koncertima gotovo sve obožavateljice dolazile odjevene poput Madonne! Interesantna činjenica u San Franciscu jeste ta da su službene majice s natpisima Madonnine turneje prodavale u gotovo svakoj šestoj sekundi!

"Cijela turneja je bila ludnica, jer sam u svojoj karijeri počela nastupati u klubovima CBGB, Mudd Club i došla sam do sportskih arena! Nastupila sam u malenoj dvorani u Seattlu, a obožavateljice su imale kratke suknjice, izrezana koljena na tajicama, kožne rukavice, mašne u kosi, krunice oko vrata i velike okrugle naušnice. Pomislila sam, bože ovo je nije normalno! Nakon koncerta u Seattleu, svi moji koncerti su pomjereni u veće dvorane!"

Sve te uspjehe su pratile i mnoge kritike, prvenstveno zbog Madonninog glasa i provokativnog izgleda. Paul Grein, nekadašnji urednik magazina Billboard je izjavio: "Cyndi Lauper će biti na sceni još dugo vremena. Madonna će nestati za šest mjeseci. Njen imidž je potpuno zasjenio njenu glazbu." Madonna je uzvratila udarac: "Ne obazirem se na kritike jer duboko u svom srcu znam da je turneja bila dobra. Ponekad sam dolazila u sukob s ljudima prije samog odlaska na pozornicu, čak bi izlazila sa suzama u očima. Uvijek ću izlaziti na pozornicu bez obzira na sve, osim ako se desi tragičan trenutak."


I went to New York.
I had a dream.
I wanted to be a big star.
I didn’t know anybody.
I wanted to dance.
I wanted to sing.
I wanted to do all those things.
I wanted to make people happy.
I wanted to be famous.
I wanted everybody to love me.
I wanted to be a star.
I worked really hard and my dream came true.




DOWNLOAD - Virgin Tour - Video 850mb Megaupload
http://www.megaupload.com/?d=OGGCQH3Z
http://www.megaupload.com/?d=MXI71JSP
http://www.megaupload.com/?d=QG2ZNOGF
http://www.megaupload.com/?d=Z2G6DI4O
http://www.megaupload.com/?d=R45CJOJN
http://www.megaupload.com/?d=EAOS72EC
http://www.megaupload.com/?d=QIKLCO2U
http://www.megaupload.com/?d=LM9IANCV
http://www.megaupload.com/?d=P9R3NZ7L


Post je objavljen 10.04.2010. u 21:14 sati.