Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvd-petrinja

Marketing

"Ušli smo u 130. godinu djelovanja" DVD Petrinja ove godine planira posvetiti barjak društva

PETAK 19.03.2010

PETRINJA - „Ove godine ušli smo u 130. godinu našeg djelovanja“, kazao je Ljubo Orabović predsjednik DVD-a Petrinja na redovnoj godišnjoj skupštini. Kako je kazao društvo tijekom sva tri rata nije prekidalo svoj rad, a trenutno broji 121-og člana.
„Ove godine planirano svečanu skupštinu na kojoj ćemo obilježiti 130. godina svog rada, a posvetit ćemo i barjak društva. Njegov kum trebala bi biti obitelj Gavrilović“, najavio je Orabović. Dodao je kako će ove godine također raditi i na pomlađivanju DVD-a, no kaže, mladi se teško odlučuju na dolazak u vatrogasno društvo.
„Mi imamo mladih, no pomladak nam stasa i onda ode. Djeca valjda žele drugačiji vid zabave, a vatrogastvo nasljeđuju djeca vatrogasaca. Tako sam i ja treća generacija u obitelji koja se bavi ovim poslom“.
Kada je rad DVD-a Petrinja u prošloj godini u pitanju, zajedno s Javnom vatrogasnom postrojbom imali su tri intervencije, dok su samostalno sudjelovali jednom i to u gašenju zapaljene trave. Također, članovi društva sudjelovali su i u dovoženju pitke vode na području Križa i Glinske poljane.
Na skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva predstavljen je i rad Darka Borošića – slika sv. Florijana zaštitnika vatrogastva, te dva grba društva.

vatrogasci,petrinja vatrogasci,petrinja vatrogasci,petrinja vatrogasci,petrinja vatrogasci,petrinja

Slike i tekst: Petrinjski radio 106,90 MHz, www.petrinjskiradio.hr

Post je objavljen 19.03.2010. u 20:00 sati.