Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvd-petrinja

Marketing

U Graberju blagoslovljena zastava

subota 27.02.2010

GRABERJE - Tek šest godina staro DVD Graberje dobilo je zastavu društva. U subotu ju je blagoslovio don Paško Glasnović te predao predsjedniku društva Stjepanu Kušanu. Kum zastave bio je dr.Krešo Kovačiček. Prilikom blagoslova don Paško Glasnović je rekao da želi članovima društva da budu na ponos mjestu, općini i Republici Hrvatskoj, da imaju što manje posla, ali da budu spremni ako treba.

Na godišnjoj skupštini o radu u prošloj godini govorio je Tihomir Galijan: „Imali smo požar u krugu Slavijatransa, sudjelovali s vozilom i četiri vatrogasca na dovozu vode Javnoj vatrogasnoj postrojbi, dovozili pitku vodu mještanima Graberja i Glinske Poljane. Sudjelovali smo na izgradnji vatrogasnog spremišta i izgrađivanju Mjesnog doma te nekoliko akcija košenja trave oko spremišta i nogometnog igrališta.“ istaknuo je.

Za rad su prošle godine utrošili 28 tisuća i 631 kunu. Nabavljeno je 12 odijela, a 14 članova ima vatrogasni tečaj. Društvo koje sada broji 65 članova i dalje će raditi na pomlađivanju članstva i njihovom osposobljavanju.

Zamjenik gradonačelnika Milan Herceg je pohvalio složnost u selu koja se očituje kroz aktivnosti jer svi sudjeluju i u folkloru i u vatrogastvu. Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Petrinje Ljubo Orabović je istaknuo važnost blagoslova zastave jer upravo zastava upućuje na tradiciju i običaje.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ivica Šulentić je rekao kako društvo sada kada ima zastavu, vozilo, garažu ima sve potrebno za jednu dobru zajednicu. Pohvalio je njihov odaziv na akciju gašenja požara na objektu Slavijatransa te najavio stavljanje u funkciju svih DVD-a kad je u pitanju oprema i tečajevi za vatrogasce. Kum zastave dr.Krešo Kovačiček je rekao kako mu je izuzetna čast biti kum zastavi baš Graberčanima koji su pokazali svoje poštenje te da drže do svoje riječi.


Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Tekst: Petrinjski radio 106,90 MHz, www.petrinjskiradio.hr

Post je objavljen 28.02.2010. u 19:00 sati.