Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

:: Madonna, Earth Institute, Ericsson i Millennium Promise u zajedničkom projektu 'Connect To Learn'!

Madonna, Earth Institute, Ericsson i Millennium Promise su udružili zajedničke snage kako bi predstavili novu globalnu inicijativu obrazovanja s ciljem pomaganju djece širom svijeta za upis u osnovne i srednje škole, prvenstvo zalaganje za obrazovanje djevojaka u srednjim školama. Inicijativa 'Connect To Learn' će osigurati stependije za učenike srednjih škola, a ponajviše će se usredotočiti na djevojke, omogućiti visokokvalitetno obrazovanje uz komunikacijske tehnologije.

Ovo snažno partnerstvo će ohrabriti mnoge da se udruže u borbi protiv siromaštva, što zahtjeva pomoć individualaca, korporacija, nevladinih i vladinih organizacija širom svijeta. Više od 70 milijuna djevojčica i dječaka nisu upisani u osnovnu školu. Tisućama milijuna je onemogućeno pohađanje srednje škole, iako uspješno prođu prijemni ispit. Mnogo više od polovine su djevojčice, koje se svakodnevno suočavaju sa raznim izazovima za upis u škole. Što se tiče kvalitete obrazovanja, iako oni koji su upisani u škole imaju obrazovanje s mnogim nedostacima.

"Vrijeme je za promjenu! Postoji milijun djece širom svijeta koji ne idu u škole. Stoga pozivamo svakoga da nam se pridruži u pomaganju upisivanja djece u osnovno obrazovanje preko stipendija i što će im omogućiti pristup tehnologiji i informacijama u svijetu", izjavila je Madonna.

"Zalažemo se jako u ovu incijativu jer ne postoji ništa važnije od toga da osiguramo današnjim mladima obrazovanje i znanje kako bi bili dio globalnog društva 21. stoljeća", rejako je Jeffrey Sachs, direktor Earth instituta, profesor na sveučilištu Columbia University, direktor udruge Millennium Promise, posebni savjetnik UN-a.


Post je objavljen 10.04.2010. u 13:25 sati.