Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdstarasela

Marketing

Požar otvorenog prostora

09.04. Subota 15:30-17:30 Požar niskog raslinja, Kraljevo Selo (Općina Bosiljevo)
Prisutni:
DVD Stara Sela - 6 članova i kombi vozilo
Mještani
Opožarena površina oko 8.000,00 m2.

Zapovjednik PVZ obavijestio je zapovjednika DVD-a o potrebi izlaska vatrogasne postrojbe DVD-a na požar niskog raslinja na lokaciji Kraljevo Selo u općini Bosiljevo.
Slobodni članovi DVD-a okupili su se u vatrogasnom domu, opremili potrebnom OZO i opremom za gašenje šumskih požara. Na intervenciju su se uputili vozilom Renault, zbog bržeg dolaska na požarište.
Do dolaska vatrogasaca mještani Kraljeva Sela uspijeli su spriječiti širenje požara prema obližnjoj šumi zaoravanjem brazde traktorom na neizgorenoj površini.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Vatrogasci su lokalizirali požar i spriječili njegovo širenje po neobrađenim površinama i šumi. Šteta na neobrađenim površinama je zanemariva (šikara, trava, stelja i slično), a u šumu se je požar proširio par metara od ruba šume kroz gustiš i šikaru.
Nakon lokaliziranja požara, članovi DVD-a vrše gašenje panjeva i suhih drva u šumi i polijevaju vodom rubne dijelove požara.
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Najviše problema zadala nam je zapaljena suha grana na hrastu na visini od tri metra od zemlje. Grana je ugašene tek nakon penjanja vatrogasca na drvo i uklanjanjem iste s drveta.
Vatrogasna intervencija na drvetu!!!
Image Hosted by ImageShack.us

Povratak u spremište je bio u 17:30, gdje su članovi pospremili opremu i vozilo, te ih pripremili za daljnje intervencije.
Djelatnici pogranične policije PP Duga Resa također su izišli na uviđaj i sastavili zapisnik o događaju.

U subotu je također održana izvještajna skupština područne vatrogasne zajednice Grada Duga Resa i Općine Bosiljevo.
Na skupštini je gospodinu Petru Štedulu, osnivaču i prvom predsjedniku DVD-a Stara Sela uručena Zlatna vatrogasna medalja za dugogodišnji rad u vatrogastvu.
Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 10.04.2010. u 07:45 sati.