Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

MINI RECENZIJE: Ivana Kindl, Natali Dizdar, Severina, Lana Jurčević, HTZ

Ivana Kindl:''Nisi sam''
Neiskren i neosvetoljubiva su par koji je kao i pjesma o njima, bez kemije
Image and video hosting by TinyPic
Ivanina karijera je izdržala grubi zaokret od teen rnb-a do nešto zrelijeg, ali i dalje optimističnog pop-a (što znači da je pjevački talent neosporan). Ovu pjesmu potpisuje s Alenom Križajom (on je ujedno i producent). Nećete čuti ništa novo niti neobično, pjesmu o ljubavnim problemima, lijepo otpjevanu i radosno aranžiranu (suprotno očekivanom zbog teške tematike); pjesmu koja ne pobuđuje emocije niti znatiželjno razmišljanje (nije vrijedno truda niti nemira)…
Ocjena:-3/5

Natali Dizdar:''Mjesecu je dosadno''
(Ne)dosezivo mjesečarenje
Image and video hosting by TinyPic
Natali od samoga početka slovi za najnadareniju mladu pjevačicu pa su joj gotovo sva vrata otvorena. Sukladno tome, lako okuplja šaroliku ekipu kreativaca i snima interesantne stvari.
Autor ove pjesme je Rundek, a produkciju potpisuje Coco Mosquito. Medeni vokal ju čini lagodnom za slušanje, a delikatnost nastaje s melankoličnom crtom i intrigantnim tekstom…
Ocjena:-4/5

Severina:''Lola''
Vulgarno promicanje trubo folka.
Image and video hosting by TinyPic
Severina je i prije pjevala cajke no ovo je prvi puta da to otvoreno priznaje (ili ne)…
U prirodnoj ulozi zavodljive osvetnice Severina daje iskrenu energiju koja je uzaludno potrošena na perverzno glup tekst Marine Tucaković u cajkaškom krajobrazu.
Ocjena:2/5

Lana Jurčević:''Kopija''
Svi su zamjenjivi, čak i ti Lanči...
Image and video hosting by TinyPic
Pjevačica priprema kompilaciju hitova na kojoj će se naći i ovaj najnoviji singl kojeg je napisala Milana Vlaović, a producirao Tomislav Babić. Lana je više puta uspjela snimiti zarazan pop pjesmuljak koji je vizualno dopunjen (sexy spot i koreografija) postao pravi hit, no ovoj pjesmi nikakva dopuna neće pomoći…Tema o nenadomjestivosti je loše prožvakana što se vidi u bezvezno sročenom refrenu (kapija uvijek ostaje samo kopija, to što sam bila ja više ne može nijedna…). I u produkciji fali originalnosti (naslov opravdava) no svjetski electro-pop-dance trend se možda može podmiriti ovime…
Ocjena:2/5

+
HTZ:''Vjerujem u snove''
Nije humanitarno ali ima band aidovski efekt.
Image and video hosting by TinyPic
Nova sezona Popularnog reality show-a ''Hrvatska traži zvijezdu'' je u punom zamahu, a ''Vjeruj u snove'' ovogodišnja je zajednička pjesma/himna svih natjecatelja (onih u top 10).
Mlade nade nas uvijek lako osvoje no njihov sjaj obično kratko traje pa se brzo krijepimo dok su svježi (dok stignemo, jer poslije kud koji mili moji)… Pjesma je krajnje predvidljiva (klišej klišeja) no s druge strane nas uspijeva dotaknuti svojom dobrostivom, univerzalnom porukom komplimentiranom krasnim vokalima.
Stihovi su ravnopravno podijeljeni pa svaki sudionik kroz pjesmu dolazi do izražaja, a ta pravedna izmjena glasova još pojačava čvrstoću dirljivog zajedništva, prijateljstva, ah.
Ocjena:3+/5

Post je objavljen 09.04.2010. u 17:47 sati.