Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/midori

Marketing

tipično žensko?

situacija 1:

Žena sjedi na kavi, sjedi pred kompjutorom, priča ili piše nešto o sebi, prijateljici ili svim ljudima koji se zateknu na njenom blogu. Ona izjavljuje kako nije tipično žensko.

situacija 2:

Žena sjedi na kavi, sjedi pred kompjutorom, priča ili piše nešto o sebi, zaključuje kako ona nikako nije feministica.

situacija 3:

Ja sjedim negdje ili čitam nešto, čujem ili pročitam gornje dvije izjave. U pozadini se čuje tiho "pong": "Pong" signalizira da mi se u vlasištu negdje pojavila još jedna sijeda i da je s tom sijedom umrlo desetak živčanih stanica (ali smrt živčanih stanica nema onomatopejsku pratnju, samo visok tlak i škrgutanje zubima).

Što je to tipično žensko?

Ja sam žena. Nisam pretjerano modno osvještena, kod frizera sam maksimalno dva puta godišnje, ne krećem se u čoporima, sama idem na zahod u birtijama, ne šminkam se svaki dan, nisam opsjednuta potomcima, biološkim satom ili činjenicom da imam ili nemam bolju polovicu. Znam kuhati, fino kuham i uživam u tome sve više s godinama. Čistim, perem, peglam, pospremam. Dobro vozim auto (pa i traktor), parkiram uvijek od prve čak i bočno. Znam žbukati i krečiti, znam čak i zidati, mijenjati žarulje (pa i svijećice na autu), sama točim benzin, znam kako radi motor. Police u sobi sam ispilila i postavila sama, namjeravam to isto i sa crtačim stolom. Vizualan sam tip, dobro se orijentiram, ne gubim se često, preponosna sam da pitam za put. Psujem. Pušim. Pijem. Mogu popit zavidnu količinu pive. Rado častim kad imam novaca. Volim sjediti na kavama i pričati o glupostima, volim se artikulirati kad mi nešto smeta. Nemam PMS, nisam živčana, raspoloženje mi je uvijek dobro, ne varira. Ne radim scene, nisam histerična, nisam lajava, ne hihoćem, ne igram igrice. Ne razumijem igrice. Ponekad sam teatralna i pucaju me egotripovi. Obožavam nositi suknje i haljine. Volim biti depilirana i brinem o sebi. Ne znam hodati u petama, verem se po drveću i stijenama, uvijek močim kosu u moru. Ćevape jedem s brdo luka i zadah mi uopće ne smeta. Imam grudi, bokove i bedra, uzak struk, dugu kosu. Nisam nikad bila manekenski građena. Jebežljiva sam. Mrzim savjete kako biti bolja ljubavnica i kako zadovoljiti. Spontana sam, u meni čuči mladi Indiana Jones. Od sapunica dobijem proljev, Seks i grad ne podnosim, Kućanice su mi naporne. Mastrubiram. Gledam porniće (iako sve manje jer su dosadni i monotoni). Imam desetak preparata za kosu i volim fino mirisati. Imam dva para cipela. Ne pratim sport, ne volim nogomet i ne znam što je ofsajd koliko god mi to puta objasnili. Ne volim operu, draži mi je balet. Ne idem rado u šoping, ne kupujem modne časopise, ne kupujem žutu štampu. Čitam politiku i kulturu. Očekujem poštovanje, ravnopravnost i pravo na izbor. Ja sam feministica, jednom ću možda biti majka i domaćica. Jednom ću možda biti pustolov ili kamiondžija. Možda stolar.

Ja sam žena i volim biti žena. Tipična, ne tipična... tko postavlja kriterij?

Post je objavljen 09.04.2010. u 13:24 sati.