Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thekarambol

Marketing

Prenosimo iz "Tjednika" br.6

Image and video hosting by TinyPic

THE KARAMBOL – IME KOJE TRAJE 30 GODINA

Priznanje kroz 8 prijedloga za nominacije za Porina
Pored redovitih svirki, The Karambol je ušao u studio gdje se odrađuju prve snimke za album


Piše: Dario LOVRIĆ
Foto: Jasminka TUČEK


Generacijama Vinkovčana, poznavatelja i „slušatelja“ rock glazbe dobro je poznato ime benda The Karambol. Unatoč tome što je od svog osnivanja, (pra)davne 1979.g. imao veliku pauzu, The Karambol se prije četiri godine vratio na glazbenu scenu sa novom postavom iskusnih glazbenika.

Image and video hosting by TinyPic

„Vlasnici“ 30-ak pjesama

Vladimir Bakarić (vokal), sjeća se početaka i vremena kada je skupina mladih momaka uzela gitare i bubnjarske palice u ruke i neopterećeno prašila na vinkovačkoj glazbenoj sceni. – Svirali smo četiri godine i potom se razišli jer svatko je imao svojih obaveza no većina nas je ostala u glazbenim vodama. Većina članova nove postave ima mnoštvo drugih obaveza (posao, obitelj…) no ipak ovo što radimo svi shvaćamo ozbiljno, kaže Bakarić, a njegovim riječima svjedoči 20 gotovih pjesama koje sviraju svuda gdje ih zovu. Pored spomenutih još je desetak nedovršenih pjesama, koje kako kaže Bakarić, jednostavno nisu došle na red. Rade ih zajedno svi članovi benda – Matija Turda- solo gitara, Branimir Štivić- bas gitara i Hrvoje Tuček – bubnjevi i tako se uglavnom i potpisuju pod pjesme.

Image and video hosting by TinyPic


Dugo glazbeno iskustvo


Važno je dodati kako sva četvorica iza sebe imaju podužu glazbenu karijeru no nikada se nisu posebno isticali svojim glazbenim umijećem iako vrsni poznavatelji rock glazbe kažu kako ga zaista imaju. Svjedoči tome čak osam prijedloga za nominacije za Porina što je stiglo sasvim neočekivano. Sva četvorica jednoglasni su u tvrdnji kako su im već i prijedlozi za nominacije veliko priznanje. Pored redovitih svirki, The Karambol je ušao u studio gdje se odrađuju prve snimke za album, koji zbog drugih obaveza što ih momci imaju, vjerovatno neće izaći do sljedećeg proljeća. Kažu kako im se niti ne žuri jer ono što snimaju žele odraditi temeljito i kvalitetno. Pored dosadašnja četiri singla bend je gostovao i na kompilacijskom albumu vinkovačkog repera Shortya. Na kraju cijele priče svakako treba spomenuti poznati hit The Karambola „Što mi život nikad nije dao“ koja se čuje na svim utakmicama NK Cibalia jer upravo je njoj i posvećena.


Video: Vedrana

Image and video hosting by TinyPic


GENIJALCI - ŠTO MI ŽIVOT NIKAD NIJE DAO


Image and video hosting by TinyPic
*Članak o the Karambolu dobijen ljubaznošću redakcije "TJEDNIK-a" te im ovim putem zahvaljujemo.

TJEDNIK





Post je objavljen 08.04.2010. u 15:14 sati.