Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Red Bull još jednom demantirao postojanje aktivnog ovjesa na RB6

Image and video hosting by TinyPic

Red Bull Racing kategorički poriče da na svom RB6 ima aktivni ovjes te je spreman protestirati ukoliko netko od suparnika u budućnosti takav sistem ugradi na svoje bolide.
S obzirom na impresivnu kvalifikacijsku formu Red Bulla, u posljednje se vrijeme spekulira o postojanju inteligentnog mehaničkog sistema koji spušta njihove bolide prilikom letećih krugova, što za posljedicu ima niže težište i više downforcea.
U paddocku se spekulira o mogućnosti da Red Bull na kvalifikacijama u svom ovjesu koristi komprimirani plin što omogućava spuštanje bolida prema podlozi, da bi se njegov volumen povećao s programiranim protokom vremena ili promjenom temperature.
FIA-ini tehnički delegati su u prošlu subotu u Sepangu detaljno pregledali Red Bullov bolid te su zaključili da je sve legalno. No, suparničke momčadi su najavile da će po uzoru na Red Bull u skoroj budućnosti i same uvesti takav sistem, čime bi popravile kvalifikacijsku formu.
"Nemamo takav sistem, više od toga ne mogu reći," izjavio je Christian Horner, direktor Red Bull Racinga. "Ako se McLaren u Kini pojavi s takvim sistemom, onda ćemo mi protestirati jer je to ilegalno. FIA je detaljno pregledala naš bolid i zadovoljni su s onim što su vidjeli. Mučili su se pronaći nešto takvo iz jednostavnog razloga što to kod nas ne postoji."
Britanski tjednik Autosport piše da FIA želi zaustaviti skupocijeno investiranje momčadi u aktivni ovjes tako što će im dozvoliti jednu promjenu odignutosti od podloge između kvalifikacija i utrke.
Takav prijedlog traži jednoglasnu potporu svih momčadi, prije nego što bude implementiran u tehnički pravilnik. No, vrlo je vjerojatno da momčadi po tom pitanju ipak neće biti složne.
Red Bull je spreman podržati takav prijedlog. "Ja bih to podržao," rekao je Horner. "To bi nam vjerojatno uštedjelo nešto novca."

Source: f1racing.com.hr

Post je objavljen 07.04.2010. u 18:42 sati.