Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

:: Madonna postavila kamen temeljac za 'The Raising Malawi Academy for Girls'

Madonna je u malavijskom gradiću Chinkhoti postavila prvi kamen temeljac na mjestu gdje bi vrlo skoro trebala niknuti 'The Raising Malawi Academy for Girls', škola za djevojčice. Položila je kamen s natpisom 'Raising Malawi Academy for Girl', a ispod piše moto škole - Dare To Dream! Povodom toga je priređena svečanost 15 km dalje od glavnog grada Lilongwe, a prisustvovali su mnogi državni dužnosnici i mještani sela.




"Oduvijek je bio moj san potaknuti žene lidere da pomognu razvoju države. Odrasla sam u siromaštvu sa svojom majkom, nije mi se moglo pružiti bolje obrazovanje, moja je namjera da djevojčice iz ove zemlje dobiju pravo obrazovanje. Znanje je moć, a svako dijete ima pravo na obrazovanje. Ne postoji bolji način za izlazak iz siromaštva i patnje od mogućnosti školovanja za svako dijete bilo kad i bilo gdje", rekla je Madonna.

"Ovo je nastavak suradnje malawijske vlade i Madonne u borbi protiv siromaštva", izjavio je ministar obrazovanja George Chaponda. Madonna je već odavno izgradila višenamjenski centar u selu Mphandula koji vodi brigu o 8,000 siročadi iz okolnih mjesta.




'Raising Malawi Academy for Girl' bi trebala biti otvorena 2011. koju će pohađati oko 500 djevojčica iz siromašnih krajeva.

Na istom događaju je predložena incijativa za uporabu mobilne tehnologije, uvođenjem interneta u škole i prikupljanje sredstava kako bi se dodjelile stependije učenicima u afričkim zemljama. Madonna je povodom toga rekla: "Djeca će imati mogućnost komunicirati s djecom iz drugog kraja svijeta. Ovo će ojačati mir u svijetu." Telekomunikacijski gigant Ericsson će donitati računala za različite škole u 11 afričkim zemalja prema inicijativi UN-a.




Post je objavljen 07.04.2010. u 18:55 sati.