Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogica

Marketing

Heidi – predstava za djecu

heidi_naslovna
Znate tko je Adelheid??
Nemate pojma?
Hm, lektira je pomalo ishlapila??
Ako vam kažem da je skraćeno ime te curice, Heidi?
Sada vam je sve jasnije?
Sjećate se priče o istoj?

Mala curica koja je ostala siroče i preselila se svom djedu koji živi na malenom imanju, visoko u Alpama. Tada je imala svega pet godina. Naravno Alpski djed, kako su mu suseljani dali nadimak, u početku nije bio baš sretan sa promjenama koje mu je malena djevojčica unijela u život. No njeno veselje, znatiželja i sreća koju je zračila u kratkom roku su osvojile starca.

Tu se pojavio i Petar, kozar (osoba koja čuva koze je kozar, zar ne??), novi prijatelj od Heidi sa kojim je curica doživjela mnoge pustolovine.

Nakon pet godina, Dete, teta od Heidi koju sam zaboravio spomenuti na početku došla je po sada malo veću curicu. I to ne bez razloga. Odvela ju je u Frankfurt kako bi bila prijateljica sa Klarom Seseman, dvanaest godišnjom djevojčicom sa problemima u razvoju. Tu se baš Heidi nije najbolje snašla, voljela je Klaru no sa njenim roditeljima se vječito svađala. Da ne duljim sa lektirom, Heidi je svojom upornošću nagovorila Klarinog doktora da je pusti u Alpe i tamo je Klara prohodala....

Ovo je klasična, prelijepa priča koja nas vodi kroz prijateljstvo, žrtvu, plač i smijeh. A u sve je upletena i prelijepa priroda i povratak osnovnim vrednotama koje su u svima nama.

heidi2

Ne morate opet posegnuti za knjigom. Kazalište Moruzgva je Heidi uprizorila u kazalištu.

Evo već 11.04 u 11.30 na sceni CEKATE (Centar za kulturu Trešnjevka, park Stara Trešnjevka) možete uživati u ljepoti iste. Obavezno rezervirajte ulaznicu što prije.

Uz Natašu Janjić (da, da to je ona sa Joškom Lokasom, e a jeste znali da su se prije Uskrsa posvadili?? Ma skanda!! Ček malo, mi muški ne tračamo! Khm, da se vratimo na predstavu) nastupaju, Amande Prenkaj, Iva Mihalić, Zrinka Kušević, Davir Borčić i Goran Bogdan .

Kažu da je predstava za djecu od pet godina na više. Ali mali Tin (4) je poveo svoju sekicu Emu (2,5) i oboje su prema svjedočanstvu mame Daniele, bez da su trepnuli odgledali sve što su im glumci pripremili. A Daniela ima troje djece, jedno drugome do uha i sumnjam da ima još snage za muljanje. Dakle vjerovati ćemo joj da i manja djeca mogu uživati u predstavi.
Znate svoje dijete, sami procijenite..
Heidi je stvarno jedna divna priča..

Post je objavljen 07.04.2010. u 13:12 sati.