Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/katy-story

Marketing

~Chapter nine~

Samo da se zna, nisam nikad odustala od ovoga.Samo mi je trebala pauza (a i zaboravila sam password).Uskoro ću sve postove editirati i biti će (nadam se) puno, puno duži.Imat ćete materijala za čitanje jer sam ja dok me nije bilo naučila pisati. ^.^

Ustvari, mislila sam prvo editirati stare postove pa tek onda objaviti novi, ali morala sam -.-

I već sam sama sebi dosadna sa natrpavanjem ovoga u blockquote, ali što se tu može.Ajde sad ću vas ostaviti da čitate post na miru. :*


Zaslijepilo me je bijelo svjetlo.

Pala sam na leđa.

Ispod sebe sam osjetila travu.Ali odakle trava?U onome prljavom selu je sigurno nije bilo.

Konačno sam uspjela vidjeti nešto.

Naravno, nisam više bila u selu.Bila sam natrag u Hogwartsu.Ali to sigurno nije bio onaj Hogwarts iz kojeg sam otišla.Bila je jesen, i to izgleda kasna jesen za razliku od ljeta koje sam ostavila za sobom.Svo lišće je već otpalo.

Zazvonilo je zvono, i iz dvorca su istrčali najprije neki učenici koji su izgledali kao da su na prvoj godini.Ali nisam ih prije vidjela.

Tada su izašli i oni.

Naravno da sam odmah prepoznala Jamesa, Siriusa, Remusa, Petera i Rutu.ALi djelovali su nekako drugačije, starije.Mora da me nije bilo neko vrijeme.I još mi je nešto bilo čudno...

Sjeli su ispod stabla.Ispod onog stabla gdje smo mi inače sjedili.

Sjela sam na drugu stranu stabla, da me nisu mogli vidjeti, čekajući trenutak kad ću ih iznenaditi.I onda sam skontala što je bilo čudno.Njih četvorica i Ruta se navodno nisu podnosili.

"McGonnagallica je prestroga."požalio se Sirius na neku žensku o kojoj ja pojma nisam imala."Dok je Dumbledore predavao, nikad nisam dobio P!"

"Aha."potvrdio je James."Koja kuja.Oduzima bodove svojem vlastitom domu zbog toga što je kornjača imala oklop od keramike!"

"Ako su ispiti na polugodištu ovako teški, tko zna kakvi će biti na kraju godine?"uzdahnula je Ruta.

"Ali lijepo je da je Dumbledore postao ravnatelj.Meni je bolje."rekao je Remus.On i ostatak dečkiju su razmijenili znakovite poglede, dok je Ruta zakolutala očima.

"Ma dajte!Koju vi to tajnu imate?Da je Katy tu, njoj biste rekli."nadurila se.

"Znaš, Katth je bila i naša prijateljica.Fali i nama, i ne moraš nam to nabijati na nos cijelo vrijeme."otresao se Lunac na nju.Ali ono, wtf.Poznavali smo se dva dana.Ipak, sad sam ugledala priliku.

"Jel ja to čujem da nekome falim?"iskočila sam pred njih sa zlobnim smješkom.

"KATTHERIN ALEXANDRA BONEWALL IMAŠ LI TI IKOJEG POJMA KOLIKO SI TI NAS ZABRINULA?!PA GDJE SI BILA TOLIKO DUGO?!"povikala je Ruta i bacila mi se u zagrljaj, ali onda se dogodilo nešto čudno.

Prošla je kroz mene i pala na tlo.

"Koji k....."pogledala me je.

Pogledala sam i ja samu sebe.

Bilo je očito da nisam duh kao što su to na primjer Skoro Bezglavi Nick ili Krvavi Barun, ali opet sam bila nekako...nematerijalna.Nisam bila one srebrnkaste boje, ne.Koža mi je još uvijek bila one iste blijede, kožne boje (ne ozbiljno, koje je boje koža?) kosa mi je još bila crna poput ugljena, čak su mi i nokti još bili nalakirani u plavo.Ali kroz mene je nekako prosijavalo sunce.Jedva bi se primijetilo, ali bilo je tako, da.

"Kontam!"rekao je Peter nakon nekog vremena"Ti si poluduh!"

"Ja sam...Što?"upitala sam iznenađeno.

"Slučajno sam našao to u jednoj knjizi.Osoba koju se pogodi nedovoljno jakom kletvom za ubijanje, Avadom Kedavrom, ne umre do kraja već postane nešto između duha i čovjeka, točnije poluduh..."objasnio je."Sad samo reci, gdje si uspjela umrijeti za ove dvije godine?I ne shvaćam jednu stvar, tamo piše da da bi se osoba probudila iz mrtvog stanja u stanje poluduha, treba tisuću godina!"

"Čekaj, već su prošle dvije godine otkad sam otišla?Činilo mi se kao da je bio samo jedan dan..."uzdahnula sam i počela pričati što se dogodilo.

Kad sam završila svi su me gledali kao da sam luda.

"Dakle, ti si išla s pokvarenim vremokretom spriječiti sebe da baciš Rutu s one litice, i onda si završila tisuću godina u prošlosti gdje te je neka luda vještica ubila."rekao je Remus."A ako ne griješim, rekla si da je ubijala ostatak ljudi na ulici, i oni su definitivno bili mrtvi.Kako to da je kletva na tebi bila slabija?"

"Neznam.Vjerojatno od iznenađenja što sam se odjedanput, samo tako, stvorila pred njom.Ili možda jer ne pripadam tom dobu."slegnula sam ramenima."Kako god.Glavno da sam živa, makar samo napola.Sad mi vi recite, tko je McGonnagalica i što je bilo sa Dumbledoreom."

I ispričali su mi.

Dippet je otišao u mirovinu, a umjesto njega je došao bivši profesor Preobrazbe Dumbledore.A umjesto Dumbledorea sad Preobrazbu predaje Minerva McGonnagal, koja je sad postala i predstojnicom Gryffindora.

"Kako god, mislim da bismo se sad trebali javiti Dumbledoreu.Da mu javimo da si ti, jel, tu."rekao je James.

I otišli smo u dvorac, tražeći ravnateljev kabinet.

Post je objavljen 06.04.2010. u 10:08 sati.