Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

:: Madonna doputovala u Malawi

Madonna je jučer doputovala u Malawi kako bi nadgledala izgradnju škole za djevojčice i sudjelovala u drugim humanitarnim projektima. Glavni razlog njene posjete jeste kako pi posjetila projekt UN-a 'Millennium Village' u pograničnom području zapadno od Lilongwea i kako bi položila kamen temeljac za Akademiju za djevojčice vrijednu od 15 milijuna američkih dolara.


Prva njena posjeta se dogodila u selu Gumulira gdje živi približno 5,000 ljudi, kako bi poduprila projekt 'Millennium Village'. Organizacija 'Raising Malawi' je u partnerstvu s 'Millennium Village' u Gumuliri od njenog osnuća 2006. Madonna je stigla u Gumuliri u društvu Hansa Vestberga, izvršnim direktorom mobilne tvrtke Ericcson i Jeffrey Sachsa, vodećim svjetskim ekonomistom i suosnivačem udruge 'Millennium Promise'.

Madonna je izjavila: "Kao majku boli me kada vidim djecu, bilo gdje u svijetu, kojoj su uskraćene osnovne stvari za preživljavanje, samo zato što su rođena u ekstremnom siromaštvu. Pokrenula sam mnoge projekte ovdje u Malawiju kako bi učinila sve što mogu da se to promijeni."

Kada je 'Millennium Villages' počeo sa svojim aktivnostima u Gumuliri, suočili su se sa mnogim teškim problemima tog područja. Vladala je nestašica zdrave hrane, medicinskih usluga, nedostatak učionica i školskog pribora te pitke vode.

"U posljednjih nekoliko godina, Gumulira je napravila veliki iskorak u zdravoj ishrani, zdravstvenim uslugama, obrazovanju. Mnogo smo zahvalni Madonni i organizaciji 'Raising Malawi' zbog njihovog partnerstva kako bi se omogućio napredak i njihovoj pomoći protiv izuzetnog siromaštva", izjavio je John W. McArthur izvršni direktor za 'Millennium Promise'.






Post je objavljen 05.04.2010. u 17:01 sati.