Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

The Graves (2010)



Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

In Skull City, Death is the least of your problems...

Dvije nerazdvojne sestre odluče se za egzotično putovanje u Skull City Mine, napušteno mjesto koje je postalo atrakcija jer navodno sve vrvi od duhova. Ono što nisu znali jest to da tamo postoji i jedan kult predvođen kvazi svećenikom koji traži ljudske krvi kako bi nahranili svog Spasitelja...



Jebiga, ovdje prestaje moje nadanje o tom da je ovogodišnji Dark Horrorfest čisto solidan. Naime, i ove godine se našlo nekih sranja u žanru o kojima jednostavno ne znam želim li pisati. Jedan od primjera bi komotno mogao biti i film The Graves. Film nema veze s grobovima i ni sa čim što se vodi pod Graves u engleskom jeziku, nego se te dvije sestre koje su cijeli film glavne junakinje tako prezivaju. Ajd nazovi film po tome kako se netko preziva, a horror sa svojom radnjom uopće ne govori o tom niti s tim ima veze. Dalje, ovdje je riječ o tim ubojicama koji radi zadovoljstva i neke svoje opičenosti navode žrtve u tu atrakciju kako bi prinjeli žrtvu svome demonu. Veoma originalna priča, nema što. Samo problem je što je u ovom filmu sve tako loše napravljeno i sve je nekako preplastično, nestručno i besmisleno.



Tony Todd je dobio ulogu glavnog antagonista koji zapravo predvodi sve svoje podanike te ih navodi da ubijaju, osobno mi je žao što se on uopće našao u ovakvom govancu. Imamo tu i Billa Moseleya, jedne od novijih zvijezdi horror filmova i jedan od Rob Zombijevih čestih glumaca. Kao i svugdje i ovdje glumi poremećenog manijaka, jer mu po faci ta uloga baš paše. Clare Grant i Jillian Murray su glumice koje su natovarene tim teretom da budu glavne tijekom cijelog filma i mogu reći da sam u cijelom filmu zapravo jedino s njima nekako i zadovoljan. Lijepe su, glume čisto solidno, za ovakav film i predobro. Jedna od rijetkih svijetlih točaka.
Također, film je pun i tih nekih loših gore scena, jednu od njih bih morao i navesti: lik koji zarobi jednu od sestara napuči usne da ju poljubi, i dok je zatvorio oči, ova njemu odgrize nos. Da samo vidite tu scenu, čisti spektakl, kao i razbacivanje krvi, u ovom slučaju vidljive crvene boje.



All in all, mislim da je The Graves zapravo čisto smeće od filma. Spašavaju ga nažalost samo te dvije glumice i pojava Tonya Todda, koja ne može biti po meni loša da ga jebeš. Navodno sam čuo i da se snima nastavak i da bi trebao izaći oko 2012. godine. Dao Bog da prije toga bude smak svijeta. Pošteno sam se iživcirao da doguram do kraja ovog filma.

Post je objavljen 02.04.2010. u 20:09 sati.