Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Intervju sa Yaniv Bermanom

Prošlo je podosta vremena od proteklog Zagreb film festivala kada sam imao drugi (ponovljeni) razgovor sa ovim vrlo zanimljivim izraelskim režiserom. Naime ponovio sam razgovor od prije par godina kada mi se unatoč prethodnim provjerama diktafona nije snimio razgovor s Yanivom. Ovaj puta oboružan s kamerom, snimateljem Branimirom Hainšom i backupom rezultat je bio sasma drugačiji.
Yaniv Berman je za one koje ne znaju autor pobjedničkog dokumentarnog filma "Alpha diaries" ("Vojnički dnevnici") sa ZFF 2007.g. Film je bio tada šokantan, a i danas mu ne manjka na oštrini. "Alpha diaries" prikazuje bez rezerve rezerviste izraelske vojske u njihovoj dnevnoj rutini. Sve se vidi, ništa ne ostaje sakriveno pa i zorni prikaz upada izraelske vojske u Arafatov ured i uzimanja ratnog plijena iz njegova ureda.
Šokantno je to što mnoge vojske svijeta, a ponajviše države svijeta tipa USA, ne bi nikada (niti su do sada) smogle hrabrosti tako što dopustiti, a eto to je pošlo za rukom Yanivu i nije mu se ništa desilo, dapače još mu je film i sufinanciran od strane eretza Israela.
Razgovarali smo o svemu i svačemu, a ponajviše smo se zadržali na njegovom odličnom dokumentarcu i planovima za budućnost.




Post je objavljen 02.04.2010. u 23:16 sati.