Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

:: Madonna otvoreno o dizajniranju s Lourdes i lansiranju kolekcije 'Material Girl'

Kada Madonna zatraži inspiraciju za njenu najnoviju kolekciju odjeće, ne treba razgledati previše. Pop ikona Madonna se udružila sa trinaestogodišnjom kćerkom Lourdes u kreiranju modne linije 'Material Girl' namijenjene za tinejdžere i koja će biti lansirana ove jeseni na prodajnim mjestima Macy's.

Ovo nije prvi Madonnin pokušaj u dizajniranju. 2007. se okušala kao dizajnerica modnog giganta 'H&M' u kreiranju ograničog izdanja kolekcije 'M By Madonna'. U novom poslovnom poduhvatu 'MG Icon' će producirati mnoge kolekcije odjeće uključujući i liniju naočala.

Kolekcija 'Material Girl' uključuje traperice, obuću, rukavice bez prstiju, ogrlice i druge accessories.

Madonna je za AP Entertainment uradila intervju u kojem je raspravljala o 'Material Girl', odnosu sa Lourdes, modnim izazovima i rizicima.

AP: Zbog čega želiš uraditi modnu liniju za tinejdžere?

Madonna: Lourdes me je godinama gnjavila oko dizajniranja odjeće. Stella McCartney je moja bliska prijateljica i primjetila je njenu zainteresiranost za modu kada je imala osam godina. Počela je Loli donisiti tkaninu i pozivala ju je u svoje modne salone i pitala za njene savjete oko odjeće, davala joj je knjige sa skicama i ostale slične stvari. Stella ju je uvijek tjerala naprijed i poticala. Imam mnogo prijatelja koji su dizajneri poput Gaultiera ili Docle & Gabbana. Lourdes je uvijek prisutna na mojim snimanjima modnih kampanja. Uvijek je u backstageu na koncertima. Ona je radila u odjelu garderobe za moje posljednje dvije turneje. Na ovoj posljednjoj turneji je oblačila sve plesače.


AP: Što te je Lola naučila o modi?

Madonna: Obično sam dosadna. Podsjeća me na moje prijašnje dane kada sam bila mlađa. Drži se toga i pokušava pronaći različite stvari. Ne izgleda kao da je puno razmišljala o tome. Takva sam i bila ja, ali poslije mnogo godina komentiranja drugih o tvom izgledu i haljini koju nosiš nakon što su fotografirali, počinješ postajati samosvjestan i planiraš više stvari. Na kraju završiš ocjenjujući sebe više, što izgleda dobro, a što ne.


AP: Kako izgleda raditi sa svojom kćerkom?

Madonna: Zadovoljna sam jer ima dobar ukus za modu. Poštujem njen ukus i rijetko kad se ne slažemo.


AP: Da li si bila neodlučna o dizajniranju odjeće s Lourdes jer bi možda zbog toga bila u središtu pažnje?

Madonna: Zbog toga ja sada govorim o modnoj lini, a ne ona. S vremenom ću joj reći. Mislim da treba ići u srednju školu i fokusirati se na svoje učenje. Ide u srednju školu scenskih umjetnosti. Ima mnogo posla da uradi. Ona će s vremenom biti spremna za razgovor o modnoj liniji. Bit ću sretna kada je i ona, jer je spremna za mnoge jasne diskusije i upućena je u modnu liniju više nego ja. Ja samo stojim u pozadini i govorim što je cool, a što nije.


AP: Cijene iz kolekcije su pristupačne. Zbog čega ti je toliko važno zadržati niske cijene?

Madonna: Kada sam imala 13 godina, nisam si mogla priuštiti dizajniranu odjeću. Kada sam dizajnirala odjeću za H&M, to je bila jedna od stvari koje su mi se jako dopale, cijene uopće nisu bile visoke. Mislim da je to jedan lijep način, da možeš kreirati lijepu odjeću za pristupačne cijene.



AP: Poznata si odavno po odjeći zbog koje si rizikovala. Da li se ikada prisjetiš i začudiš - bože što je bilo sa mnom?

Madonna: Da, radije ih ne bi sada isticala. Mislim da sam imala mnogo loših frizura. U ranim 80-ima sam nosila ljubičasti ili zeleni karmin. Nosila ono što je u modi, drago mi je što sam se tako oblačila.


AP: Pored glazbene karijere radiš na školi za djevojčice u Malawiji, da li si bila neodlučna hoćeš li započeti novi projekt sa modnom linijom?

Madonna: Ako Lourdes ne bi sudjelovala u ovoj kolekciji, dizajniranju, savjetovanju, kako god želite nazvati, ne bi prihvatila ovaj projekt. Da iskrena budem, ona radi veći dio posla.


AP: Koji su njeni modni uzori?

Madonna: Lola je veći dio svog djetinjstva provela u Engleskoj. Prema njenim riječima, ona misli da ljudi u Londonu imaju više stila, posebno dečki. Ona kaže kako i dečki u Francuskoj imaju dobar stil odjevanja. Mislim da je na nju utjecala europska moda. Također je pod utjecajem muzike koju sluša. Ima svoje omiljene izvođače. Ide na mnoge satove plesa. Inspirirana je mnogim modnih detaljima koje plesači nose, bez obzira da je riječ o hip hopu, jazzu ili baletu. Također je inspirirana mojim ormarom. Moje cipele Christian Dior često nestaju, kao i torbice ili jedini par traperica koji mi pristaje.


AP: Da li vas je ova modna linija povezala na neki drugi način?

Madonna: Dok radimo vidim je više kao kreativnu osobu, kao umjetnicu i ponekad manje kao kćerku.


Pogledajte najavu za večeranji intervju na Access Hollywood!




Post je objavljen 30.03.2010. u 22:07 sati.