Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Povjerenstvo za maglu

Vraća se žena sa roditeljskog sastanka sva uzrujana i zadihana:
- Mužu, mali nam u školi ima sve pet!
- Oooo, pa to je odlično!
- Pet jedinica dragi, pet jedinica!
- Ne mogu virovat!
- I dvadeset neopravdanih!
- Mas pater!
- I ja kažem!
- Moramo pod hitno osnovat povjerenstvo!



Tako se ovih dana i naši uvaženi Sabornici zabavljaju novom društvenom igrom po - tko će osnovati više povjerenstava!
Kao u "čovječe ne ljuti se", malo bacaju kocku vladajući, malo bacaju kocku oporbenjaci, jedni bi u povjerenstvo za kamione, drugi za kukuruz, treći za kisele kukumare.

NIšta čudno, jedan od osnovnih postulata rada iskusnih političara glasi - kad nešto ne znaš riješiti - osnuj povjerenstvo!

Osnivanje povjerenstva izvrsna je stvar - u javnosti stvarate dojam kao da zaista nešto želite napraviti, a zatim u to isto povjerenstvo postavite ljude koji nisu sposobni razlikovati devu i djevu.
I tu nema zla, ako procjenite da povjerenstvo loše radi svoj posao osnujete novo povjerenstvo za nadzor rada starog povjerenstva.

Istražna povjerenstva još su atraktivnija. Kad vas imenuju u istražno povjerenstvo, tutnu vam lupu u ruke. Izledate Ko Shelock Holmes. S lupom možete lupati i lupetati koliko vam drago. Nitko vam to neće uzeti za zlo. Samo je problem s lupom u tome da kad je udaljite od oka, sve počinje izgledati naopako. Od takve naopake slike uhvati vas vrtoglavica, počnete se osjećati loše, muka vam je...



Stoga se za članove povjerenstava imenuju samo ljudi od povjerenja.
Povjerenje je predivna stvar!
Kad nekome nešto kažete "u povjerenju", možete biti sigurni da će u roku nekoliko sati vaše povjerenje čuvati najmanje još pedeset ljudi.

Nije to oduvijek bilo tako. Nekoć su se povjerenstva zvala komisije. Međutim, u skladu s novim društvenim kretanjima, sve što je počinjalo na "kom" zvučalo je nekako opasno komunistički pa je najbezbolnije riješenje bilo nazvati istu stvar drugim imenom. Tako i treba. Nemamo mi nikakve veze s ... njima! Samo mi je žao što se na tome stalo. Bilo je još riječi kojima smo trebali pronaći drugo ime. Kompot na primjer. Mislim stvaaarno. Da ne spominjem komplot. Ili još gore - kompost! Zvuči totalno subverzivno! Kao komunistička pošta! Kom-Post... strašno nešto...tz tz tz... Pa zašto to do sada nisu izbacili iz svih rječnika!?

I tako, dok živimo u slatkom iščekivanju dana kada će svaki stanovnik RH imati svoje zasluženo mjesto u nekom od komis..., pardon, povjerenstava, ne mogu se oteti dojmu kako je upravo magla idealan zajednički nazivnik svim tim neformalnim skupinama uvaženih političara.
Kad će više ta bura...





Post je objavljen 26.03.2010. u 09:45 sati.