Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malibratkarlo

Marketing

KOUMNA ka LIBRAR: ZAŠTO LIBRAR?

Evo došlo je na red razjasniti zašto u vrhu mog posta stoji - Kolumna ka Librar. Naime u tjedniku Makarska kronika od sredine ožujka 2005. g. do rujna 2006.g. pisao sam redovito tjednu sportsku kolumnu u kojoj je stajalo moje ime i prezime i dodatak Librar.Zašto Librar? Radi se o tome da je moj šekundjed Joze otprilike sredinom 19. stoljeca živio na otoku Malti u Sredozemnom moru. Na Malti je uvezivao knjige , po prići mog oca, oko 6-7 godina. Na put je prema Malti otišao s poluotoka Pelješca, a potom se vratio u Igrane gdje su ga prozvali Librar(od knjige), a njegove potomke librari. Ali se taj nadimak tijekom vremena izgubio, pa sam ga ja u svojoj kolumni i sada na svom blogu obnovio.
Treba napomenuti da sam ja kao igrać ragbija bio na Malti 1976. g. gdje smo igrali protiv reprezentacije Malte i kluba Overseas. Kada sam se vratio s turneje tek tada mi je otac ukratko ispričao priču o svom pradjedu i Malti. Ali nikad nije kasno. Ja ga nisam nažalost pitao detalje te storije i život je nosio svoje. Od nedavno se probudila u meni želja za ponovni odlazak na Maltu, pa ako je moguće da pronađem i neke tragove i zapise o mom šekundjedu.
Evo sada za Uskrs ima jedan povoljan aranžman za Maltu. Ako otiđem o svemu ću vas detaljnije na svom blogu obavijestiti.

Post je objavljen 24.03.2010. u 17:03 sati.