Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

Svjetlost opet s(p)retnija!

Prva i četvrta momčad nakon odigranih osamnaest kola uvodnog dijela natjecanja prvenstva Hrvatske, otvorile su u Dardi Ligu za prvaka. Prilika za ugrabiti pobjedu A-1 ligašima neće se ukazati često, pa su stoga međusobni susreti prava prilika.

Brođani su po priželjkivanu pobjedu krenuli odlučno. Dvije trice Petra Ćosića te četiri poena Jurice Spahije odveli si ih polovicom prve četvrtine do 4:10. Darda se zahvaljujući koševima Ivana Krole i Danijela Katavića držala blizu. Ćosićeva trica gostima je minutu prije kratkog odmora donijela do tada najvećih + 8 (11:19). Međutim, sjajnih šezdesetak sekundi domaćinu je bilo dovoljno za seriju 7-0, niz koji ih je do isteka desete minute primaknuo na samo - 2 (18:20).

Prenijevši dobar ritam i u prvu minutu druge četvrtine, tricom Dejana Meznarića Darda je uhvatila vodstvo (21:20). Svjetlost je u Dardina leđa gledala do 17. minute kada polaganjem probuđenog Frana Pilepića i tricom Mateja Karlovića odlazi na pet poena prednosti (31:36). U posljednje tri i pol minute indisponiranost je zaobišla tek Ivana Krolu. Zabivši jedinih šest poena Dardin centar približio je svoju momčad na 37:38.

Svjetlost je na kratko zakašljucala i u nastavku. Zvonimir Ridl i Meznarić novom mini serijom domaćina su na trenutak vratili na pravi put (43:41). Ćosićevim bacanjima i Pilepićevom tricom Slavonci su pobjegli na 45:54. Darda se ipak na vrijeme trgnula, pa se devet razlike do kraja treće pretvorilo u prihvatljivih minus četiri (50:54).

Neizvjesnost i potpuna izjednačenost tekli su tijekom cijele posljednje četvrtine. Darda se neprekidno spuštala, vrteći se uglavnom u razmaku od dva do četiri poena zaostatka. Posljednji vlak pobjede pobjegao im je minutu prije kraja kada na polaganje Ivana Lozančić za 69:71, Svjetlost odgovara tricom Ćosića, polako zatvarajući utakmicu. Slobodna bacanja do kraja su tek postavila konačnih 71:76.



Post je objavljen 24.03.2010. u 15:47 sati.