Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Ron Dennis sugerira da je Vettel ostao bez goriva

Image and video hosting by TinyPic

U intervjuu kojeg je dao njemačkim novinama Express, Ron Dennis je sugerirao da je dvadesetdvogodišnji Sebastian Vettel na prošlotjednoj Velikoj nagradi Bahreina naglo usporio kako bi sačuvao gorivo s kojim je morao doći do cilja.
Spomenimo da istu teoriju imaju i španjolske novine AS, koje su prošlog tjedna objavile da Vettel ne bi došao do kraja utrke, a da je zadržao tempom kojeg je imao dok se nalazio na vodećoj poziciji.
"Njegova su vremena tako rapidno pala da se može pretpostaviti kako je elektronska kontrola (ECU) motor prebacila u konzervativni program za štednju goriva," rekao je Dennis.
Dennisove su izjave još relevantnije s obzirom da sve momčadi Formule 1 koriste McLarenov ECU, sa čijim bi karakteristikama trebao biti dobro upoznat.
Njegova interpretacija događaja može objasniti i samu završnicu utrke, u kojem je Vettel digao tempo te se uspio obraniti od napada Mercedesovog vozača Nice Rosberga.
"Red Bullov problem bi mogao biti dizajn," nastavlja Dennis, koji je bio dugogodišnji poslodavac Adrianu Neweyu, aktualnom Red Bullovom šefu dizajna.
"Možda im je spremnik premalen ili je potrošnja goriva bila viša nego što su očekivali," dodao je.
Prema službenoj verziji događaja, Vettel je na VN Bahreina usporio zbog problema s jednom od svjećica.
U istragu se uključio i francuski proizvođač Renault, na čijim motorima Red Bull Racing vozi.
"Istraga koja mora idenfiticirati uzroke Vettelovih problema s motorom je u tijeku," izjavio je Rob White, direktor Renaultovog motorskog odjela.

Source: f1racing.com.hr

Post je objavljen 21.03.2010. u 12:22 sati.