Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Hamilton: Red Bull daleko ispred svih

Bivši svjetski prvak Lewis Hamilton smatra da Ferrarijev F10 ne može pratiti Red Bullov bolid u smislu čiste brzine, budući da je austrijska momčad daleko ispred svih.
McLarenov vozač Lewis Hamilton tvrdi da Red Bull Racing ima veliku prednost u odnosu na svoje suparnike, sudeći prema formi demonstriranoj u Bahreinu.
Red Bullov bolid je i prošle godine, tvrdi Hamilton, imao najviše downforcea, a taj su trend prenijeli i u aktualnu sezonu.
"Jednostavno je smiješno koliko je Red Bull brži od svih drugih," rekao je Hamilton. "Posve ludo. Downforce kojeg su oni imali prošle godine na svom bolidu u nekim je trenucima bio dvostruko veći od onog što smo mi imali."
"Premda su imali više downforcea od nas, krajem godine smo ipak uspjeli pobijediti na nekoliko utrka," prisjetio se.
"Imaju najbrži bolid i za veliki korak su ispred drugih. Općenito mislim da bi trebali biti još dalje od drugih," dodao je.
Premda je Ferrarijev vozač Fernando Alonso na VN Bahreina uspijevao pratiti Sebastiana Vettela, Hamilton misli da Ferrarijev F10 ne može držati korak s RB6 u smislu čiste brzine.
"Mislim da je Fernando bio jako brz na utrci i oni su im definitvno bliže od nas, ali i dalje se radi o deficitu od cijele jedne sekunde," objasnio je.
A McLaren je, prema Hamiltonovim riječima, involviran u borbu s Mercedesom koja se vodi odmah iza leđa vodećih momčadi.
"Mislim da smo mi na istoj razini kao i Mercedes," rekao je. "Možda smo prošlog vikenda napravili dobar posao, ali radi se o tome da se između nas i Mercedesa vodi borba za to tko će brže unaprijediti bolid i napraviti bolji posao," zaključio je.

Source: f1racing.com.hr

Post je objavljen 22.03.2010. u 11:29 sati.