Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paranenormalan

Marketing

Preporuka: DAN POSLIJE ROSWELLA!

U Hrvatskoj je konačno izašla knjiga DAN POSLIJE ROSWELLA u izdanju AGMa, spada u nazovimo to obaveznu ufološku literaturu, naravno izazvala je mnoge kontraverze, čak je autor bio optužen za znanstvenu blasfemiiju radi svojih tvrdnji, čak su glavni znanstveni dezinformatori javnosti kao npr. Nacionalna Geografija bili uključeni u demantiranju njegovih tvrdnji.
Neki dan sam knjigu držao u knjižari i listao, obzirom da sam je pročitao na engleskom nisam je kupio i iz razloga što nije ni jeftina za naše prilike.
Možda je ponovo pročitam, ako dođe u lokalnu knjižnicu.
Obavezno je preporučam!


Philip J. Corso , Uz suradnju Williama J. Birnesa
DAN POSLIJE ROSWELLA

Sažetak:
Pomoću utemeljenih činjenica, Dan poslije Roswella završava desetljećima staru kontroverzu koja je okruživala tajanstveni pad neidentificirane letjelice u Roswellu, u New Mexicu 1947. Potpomognut dokumentima s kojih je skinuta oznaka tajnosti, pukovnik Corso, član Vijeća nacionalne sigurnosti predsjednika Eisenhowera i bivši šef Odjela za strane tehnologije u Odjelu za istraživanje i razvoj američke vojske, otkriva kako je upravljao izvanzemaljskim artefaktima iz Roswella. Objašnjava kako je vodio reverzno inženjerstvo vojnih projekata koji su doveli do:
-Integriranih čipova
-Optičkih vlakana
-Lasera
-Supervodljivih vlakana

Pukovnik Philip J. Corso je 1961. godine dobio neobičan zadatak da prouči djeliće tehnologije koji su pohranjeni čekali četrnaest godina, a poticali su s NLO-a srušenog kraj Roswella. Potom ih je trebao neprimjetno 'ugraditi' u već postojeće američke vojne programe, kako bi se izgubio svaki trag njihova izvanzemaljskog podrijetla.
Prema Corsu, temelj američke politike prema NLO-ima udaren je ubrzo nakon pada NLO-a kraj Roswella. U konfuznim satima nakon otkrića srušene letjelice vojska je odlučila da, u nedostatku drugačijih informacija, smatra da je riječ o izvanzemaljskoj letjelici. Te su letjelice nadgledale vojne instalacije tehnologijom za koju su već znali da su s njom bili upoznati i nacisti, što je potaknulo vojsku da pretpostavi da imaju neprijateljske namjere i da su interferirali sa ljudima tijekom rata. Nije se znalo što su htjela bića u letjelicama, ali su iz njihova ponašanja, kao što su intervencije u ljudske živote ('otmice') i sakaćenje stoke, zaključili da su potencijalni neprijatelji. Prema Corsu, SAD su desetljećima uključene u tajni rat protiv NLO-a, a Hladni rat bio je samo izgovor za posve drugo tehnološko nadmetanje – ono s izvanzemljanima.

Knjiga Dan poslije Roswella jedinstven je uvid u shizofrenu politiku prikrivanja postojanja NLO-a i istovremenog razvijanja obrambene strategije protiv njih, ali najvažnije u pitanje transfera izvanzemaljske tehnologije u suvremenu tehnologiju koju danas koristimo.

Philip J. Corso bio je ključni obavještajni časnik kopnene vojske, Služio je u stožeru generala MacArthura u Koreji, a kasnije i u Vijeću za nacionalnu sigurnost Dwighta D. Eisenhowera u činu dopukovnika. U svojoj dvadesetjednogodišnjoj vojnoj karijeri dobio je devetnaest odlikovanja i spomenica za valjano vršenje službe.
Demobilizirao se 1963. i zaposlio kod senatora Jamesa Eastlanda i Stroma Thurmonda kao član osoblja zadužen za pitanja nacionalne sigurnosti. Otada je radio za razne privatne poslovne tvrtke kao konzultant i stručnjak za vojne narudžbe. Pojavio se u emisiji Prime Time Live kao stručni komentator o letovima aviona U2 iznad Rusije u doba Hladnog rata, a svjedočio je i pred Odborom za nacionalnu sigurnost Američkog kongresa o američkim tajnim zarobljenicima u Sjevernoj Koreji.


Do čitanja!


Post je objavljen 17.03.2010. u 23:33 sati.