Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Hachiko: A Dog's Story

Predivan film o vjernosti psa. U glavnoj ulozi, uz psa je i Richarde Gere. Radi se o tome da on pronalazi napuštenog psića na željezničkoj stanici i uzima ga. Supruga mu se isprva ljuti i ne želi ga, on joj obećaje da ga neće zadržati. Međutim, kako vrijeme prolazi, postaju sve povezaniji. Svakog dana pas počinje pratiti svoga gazdu do željezničke stanice i onda ga u točno vrijeme kada se vlakom vraća kući s posla čeka i prati kući. No, jednog dana čovjek na poslu doživi srčani udar i umre. Međutim, Hachiko, ili kako ga od milja svi zovu – Hachi, svakog dana dolazi na željezničku postaju u točno vrijeme (17 h) kako bi dočekao svog gazdu. I tako punih devet godina iz dana u dan, sve dok ga nisu pronašli mrtvog.

Što je još ljepše i ujedno potresnije je i činjenica da je sve snimljeno prema istinitom događaju. Radi se o čovjeku i njegovom prijatelju psu Hachiju iz Tokija. Pas je ondje umro 8. ožujka 1935. godine. Postao je prava senzacija, a na mjestu gdje je čekao svog gospodara napravljen mu je i spomenik.

Originalna verzija filma o psu Hachiju u Japanu je doživjela veliki uspjeh, a po uzoru na njega snimljen je i ova verzija s Gereom. Film je postao inspiracija za mnoge druge animirane filmove, knjige te slikovnice.


Post je objavljen 21.03.2010. u 18:40 sati.