Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crniblogkomunizma

Marketing

Antun Vrdoljak zarobljenik Titova kulta ličnosti

Prikaz prvog dijela serijala o Titu na 1. programu Hrvatske televizije dokaz je da je Titov režiser Antun Vrdoljak zarobljenik kulta ličnosti “druga“ zločinca Tita!

O problemu kulta ličnosti pisao sam detaljno na ovome blogu, i mogu samo ponoviti da kult ličnosti Josipa Broza – Tita koči demokratski razvoj Hrvatske!! Naime, sve dok povijesna istina o Titu bude i nadalje od određenih dvorskih povjesničara, filmskih djelatnika i vladajućih političara u Hrvatskoj krivotvorena, na tragu krivotvorenja što ga je provodio sam diktator Tito i nekadašnja jugoslavenska (marksistička) titoistička historiografija, i krivotvorene podatke u svijetsku javnost prokrijumčarila jugoslavenska partizanska komunistička agitacijska propaganda u stilu Lenjina i Goebbelsovom stilu, nema napretka za društvo u Republici Hrvatskoj!

Što je Antun Vrdoljak učinio u 1. dijelu svoga serijala o Titu, u kojemu je pokazao djetinstvo i ranu mladost Josipa Broza, kao i trenutak njegove smrti?

Niti jednom riječju nije o Titu rečeno da se radilo o diktatoru, zločincu, progonitelju slobode i negatoru demokracije i pravnog poretka! Prikazao je Josipa Broza kao ljenčinu koji ja pao razred, što je okey jer je to istina, i prikazao ga je kao ljenčinu koji nije volio raditi, što je također okey, jer i to je istina, ali to u hrvatskoj javnosti ne izaziva reakcije jer je javnost u vrijeme “druga“ Tita bila od komunističkog režima naučena da bude lijena, da je rad nepoželjna kategorija, da sve samo pada s neba, i blagostanje i krediti i vikendice na moru, i shopping-putovanja u Trst po cipele, i u Graz po WC-papir, dok je jedina istina da je to blagostanje financirao Zapad sa 102 milijarde US$ nepovratnog kredita jugokomunističkom režimu kao zahvala što je šegrt Tito izdao svog majstora Staljina 1948. godine. Što je Tito nastavio i nakon 1948. sve do svoje smrti 1980. vladati Jugoslavijom na staljinistički način, Zapadu je bilo svejedno. Logor na Golom otoku se u izvješćima State Departmena nije za vrijeme Titova života nikada spominjao, kršenja ljudskih prava u Titovoj Jugoslaviji bila su tabu-tema na Zapadu, sve do 1989. godine kad je o istini progovorio bivši logoraš i politički zatvorenik Dobroslav Paraga, predsjednik Hrvatske stranke prava koji je razbijao kult ličnosti Josipa Broza –Tita. Neuspješno, kao što vidimo, jer Hrvati radije vole laž nego istinu. Zato i jesu u latentnoj krizi, a to što se većinom izjašnjavaju katolicima bilo bi smiješno kad ne bi bilo tragično jer ne vjeruju u Boga nego u božanstvo zvano Tito. Važno je napomenuti da je Tito u 35 godina svoje anti-demokratske samovoljne vladavine izgradio kult ličnosti u ondašnjoj Jugoslaviji koji je bio jak kao i Staljinov kult ličnosti u totalitarnom Sovjetskom Savezu.

Kad bi Titov nekadašnji redatelj bio istinski pokajnik, prikazao bi televizijske kadrove u trenutku Titove smrti i prilikom sahrane Josipa Broza – Tita kao izraz manipulirane mase u jednoj totalitarnoj zemlji kakva je bila SFR Jugoslavija, jer kadrovi kako mase plaču za umrlim diktatorom identični su sa kadrovima iz Sjeverne Koreje prilikom smrti komunističkog diktatora Kim Il Sunga.

Što mislite, jeste li i vi zarobljenici kulta ličnosti maršala Tita? Imate priliku ovdje na blogu testirati svoje osjećaje prema dragom i neprežaljenom maršalu.

Više na tu temu pročitajte na internetskim portalima vijesti:

Tinolovka News (http://www.tinolovka-news.com) u članku Ivane Josipović od 20. 03.2010. pod naslovom: "Vrdoljak snimio panegirik o Titu", i na

Javno.hr (http://www.javno.com) u članku Tea Šupe pod naslovom: "Titov redatelj napravio hvalospjev zločincu".

CBK


Post je objavljen 20.03.2010. u 16:17 sati.