Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrscvorovic

Marketing

državna matura

-Ajde!

-Neću!

-Ajde, nemaš ša izgubit, BESPLATNO JE!

-Neću!

-Ajde, il ću ubit boga u tebi!

-Neću!

-A, razumila san, očeš bit ka čača?

-Neću!

-Onda ajde!

Tiskajući se u redu sa mauranticama brat je pomislio kako ne bi bilo ni tako teško položiti državnu maturu. Moraju samo napisati par riječi u vezi situacije u društvu pod naslovom MORE MOGUĆNOSTI. Par djevojaka mu je reklo kako je i njima isto ful kul što ne moraju polagati prijemni već samo državnu maturu. Dočule su i one za eseje i koji će se davatklasici književnosti. Brat je momentalno odlučio sa novim frendicama da će svi zajedno upisati ekonomiju. Jupi! Do detalja je vizualizirao blisatavu karijeru mladog ekonomiste, komercijalnog usmjerenja.
Studirat ću do trisšeste, sedme.. radosno se oblizivao brackan, a onda ću se ženit... Sedamdeset sedam ekonomskih djevica mu je uglas pjevalo ep u tri pjevanja..

... kad li je majka prekinula njegove misli vrišteći iz mobitela:
-Alo, prestani se debilizirat grešnim mislima! Čekaj da maturalni redar oglasi zabranu prepisivanja pa kad ženskadija ostavi torbice i kaputiće vanka - znaš šta ti je posal!

-Ali, majko, oklen ti to da iman grešne misli?

-Ovaj dalekometni skener muškog mozga ipak radi, ovi put si ga valjda zakačija di triba!

Brat je ipak čvrsto odlučio da posao i obrazovanje mogu ići zajedno. Mater ne zna da je njemu čača potajice skinija sa blog.hr-a jedan kraći sastav koji je brackan naučio napamet.

Plivam u moru mogućnosti

Plivam. Plivam još u maternici. Imao sam mogućnost izaći ili ne izaći.
Izašao sam. Sada plivam na suhom. Od prvog uzdaha, od prvog jutra, od prvog izlaska sunca, od prvog majčinog milovanja, od prvog ispijenog mlijeka, od prvog leta laste ispred mene, od prvog mjauka mačke, od prvog osmjeha mame, plivam. Prvo sam plivao pasjim stilom, bilo je najlakše. Prvo nogicama, onda rukicama, onda rukicama i nogicama. Rastem, rastem! Rastem, rastem! Tjeraju me sve težim i težim stilom. Savladao sam prsno, savladao sam kraul, savladao sam leđno i konačno natjeraše me i leptir. Izdržao sam pokorno, svakim zaveslajem savijali su mi kičmicu. unizili su me, ustrajao sam. Plivam, plivam, svi se dive, samo moja pluća znaju kako je teško. Oh, mama, kako je bilo lijepo i toplo u maternici.

Naravno da se sve sretno završilo, brackan je za manje od pet minuti napisao esej, obavio posao što mu je zadala majčica, položio maturu. Čak je i zbog iznimnog eseja od ministra obrazovanja dobio stipendiju. Postao je mladi budući ekonomist smjer mikromakrokomercijala&pr u praksi drugi dio, prošireni ali po bolonjski (mnogo studenata ove godine). Čača je dobio bratov skener a mater je odlučila da se od sada i ženska djeca mogu i trebaju ić obrazovat te polagat državnu maturu.


Post je objavljen 17.03.2010. u 14:27 sati.