Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogica

Marketing

Čemu sam se čudom, čudio od kada sam postao tata?!




Nitko ne kaže da je lako biti roditelj. Posebno, nije lako biti savršeni roditelj. Kao na primjer ja :-)


U svom tatinskom radnom stažu od nekoliko godina vidio sam i pročitao stvarno svjetskih čuda, velikih. U ta ne ubrajam krda pedijatara i stručnjaka koji se više manje ne slažu u ničemu. Visine temperature, uporabe lijekova, krivulje, ovo i ono.

Svatko ima svoju teoriju i stoji iza nje čvrsto ko kruh star nekoliko mjeseci. Doduše i taj kruh ako ga stisnete počne se mrviti. No, svaka osoba koja je napravila grešku i krenula u neku diskusiju sa roditeljima, pedijatrima ili nekim drugim ljubiteljima djece, sa strane protivnika njihova mišljenja, zna da je to sizofov posao.

U to ne ubrajam bake i dide. Sa njima je ne moguće raspravljati, jer njihovo mišljenje je tvrđe od granita, dijamanta i wurtzite boron nitrida.

Često se pokaže točno. Usprkos tome što prilaju o davnim danima.

No dosta mojih duhovitih riječi i tajanstvenih materijala. Evo top pet čuda koja vidjeh:

1: Majka koja liže svoje dijete. Onak, temeljito. Od glave do pete. Da dobro ste pročitali. Vidio svojim očima. Pitao ja,"pobogu ženo zašto". Odgovor prepričan ukratko; čitala ona.....američka.....bla,bla,bla, razvijanje odnosa.......bla...bla....bla.... Ali, to je mali slatki dečkić a ne tele!!! Navodno ga i tata liže samo nije bio prisutan. Inače bi demonstrirao!

2: Novinarka koja tvrdi da je dijete može od prvog dana bez pelena. To argumentira sa Afričkim plemenom koje nikada ne stavlja pelene svojoj djeci. Tu je i imaginarni prijatelj iz djetinjstva "life coach" Ana koja viće pi pi i dijete piški. Znam da se svi koji ste imali ili imate malu djecu upravo valjate po podu od smijeha. Očito u tim novinama imaju jako male plače pa si ne mogu priuštiti kablovsku. Da mogu vidjela bi na Nationalu, Discovery-u ili nekom drugom dokumentarnom programu Afrička plemena kako gola jurcaju okolo.Mlado i staro. Jer je vruče.. I nemaju pelene...

3: Agresivni pelenaši: Platnene pelene su najbolje i točka. Ostali svi nemaju pojma i zbog njih se mjenja klima, odlazi ozon a trilijuni tona pelena samo što nas zatrpali nisu. Druga strana zna biti također poprilično agresivna u svojim napadima na platnenjake. Bijah prisutan kada su se dva roditeljska para počupala u parku.Da! Nakon žućne diskusije muški su se naguravali a mame držale za kosu. Djeca su mirno gledala iz kolica. To je bilo čudno.. A Mulder bi lijepo rekao "truth is out there".

4: Roditelji koji ne vjeruju da ne treba skidati temperaturu djetetu prije nego prijeđe 39 stupnjeva. I to celzijusovih. Nego to počnu raditi već na 37,2. Jer bolje znaju od pedijatara, baka, dida, svih ostalih roditelja i tak dalje. I još se poslije čude ko picek glisti, kak im je mala stalno prehlađena. Pa iz čista mira ste je zamotali u hladnu krpu, dok joj još nije bilo niš...

5: Buđenje djeteta kako bi spavalo. Svakih 45 minuta. Mora se probuditi mala beba, da bi spavala.Uf, kasnim. Moram probuditi bebu. Ali spava, kažem ja. Da! Ali, ne dobro. Kak znaš? Pa nisam je probudila a trebala sam pred petnaest minuta! Ali ona spava. Pa rekla sam ti da ne spava dobro? Kak znaš? Pa nisam je probudila. I tako do kada hoćete..


Znam da se bar neko zapitao što je to wurtzite boron nitrid, e pa to je materijal čvršći od dijamanta. Za ostalo na wikipediju




www.slogica.com.hr

Post je objavljen 17.03.2010. u 12:47 sati.