Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Bahrain GP 2010: Race; Ferrari 1st & 2nd, Seb 4th

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Iako vikend nije počeo sjajno za Red Bull, nisu se iskazali na slobodnim treninzima, Seb je uspio osvojiti svoj šesti i prvi ovogodišnji pole position.
Start utrke za Seba je prošao super, bez problema je pobijegao ispred Alonsa koji je odmah na startu prešao Massu jer očito je htio pokazati tko je "glavni" u Ferrariju nakon što ga je Massa jučer pobijedio u kvalifikacijama. Na startu su se sudarili Robert Kubica i Adrian Sutil te završili na začelju poretka pa su se ostatak utrke probijali naprijed i završili na 11. odnosno na 12. mjestu. Lewis Hamilton je u startnoj gužvi izgubio mjesto od Rosberga, ali ga je uspio vratiti kroz prolazak kroz boks.
Prolazak kroz boks sada traje otprilike 25 sekundi, a promjena guma oko 3 sekunde. Drugih većih promjena kroz bokseve nije bilo.
Kako se Vettel nadao utrka je bila amo reći mirna i u prednjem dijelu poretka dosadna (prvih tri, jer su pozadi bili međusobni obračuni). No presudni krug, kada utrka po staje malo življa je bio 34. kada Alonso počne sustižati Seba, a Red Bullov boks Vettelu samo kaže neka drži tempo jer će Alonso samo pregrijati i zapaliti gume. No tako nije bilo, Sebastian je otprilike minutu kasnio za Alonsom , a uzrok tome je bio mehanički i Vettel nije mogao ništa nego probati zadržati poziciju što nije uspio te su ga na kraju prešli i Massa i Hmilton.
Bila je nekakva nada da Seb završi na postelju kada je Massa počeo imati probleme jer je pregriao bolid te je trošio previše goriva pa nije bilo nade da sustigne Alonsa (ili sreće da odustane). Na kraju utrke se vodio mali njemački troboj između Vettela, Rosberga i Schumachera, gdje su Rosberg i Schumacher trebali sustići i prestići Vettela no nisu uspjeli i Vettel je ipak bar osvojio 12 bodova.
Rosberg je dobio Mercedesov međumomčadni dvoboj tako da je jučer pobijedio Schumachera u kvalifikacijama, a danas je bio brži od njega.
Aktualni svjetski prvak Jason Button nije nikoga impresionirao na današnjoj utrci te je završio na sedmom mjestu. Iza njega je završio Mark Webber.
Oba Lotusova vozača su došla do kraja utrke, a Kovalainen i Trulli su kasnili 3 sekunde po krugu u odnosu na ritam vodećih vozača.
Druge dvije nove momčadi nisu dugo trajale. Karun Chandhok se sudario već u drugom krugu, a 16 krugova nakon njega je odustao i Bruno Senna, zbog problema s hidraulikom. Iz utrke su rano odustali i Virginovi vozači; Lucas di Grassi je zbog problema s mjenjačem stao u drugom krugu, a isti kvar je imao i Timo Glock, koji se u njegovom slučaju pojavio nakon što je prestigao Heikkija Kovalainena.
U Bahreinu su odustali i vozači Saubera - Pedro de la Rosa i Kamui Kobayashi. U njihovom se slučaju radilo o problemima s hidraulikom.
Iako je teško povjerovati svi fanovi Red Bulla i Seba iako to sada zvuči nevjerovatno bi trebali bi biti sretni jer da nije bilo mehaničkog kvara Sebastian bi pobijedio i ovo bi bio Red Bullov dan.

Image and video hosting by TinyPic

Classified:
01. F. Alonso 1h39:20.396
02. F. Massa +16.099
03. L. Hamilton +23.182
04. S. Vettel +38.713
05. N. Rosberg +40.263
06. M. Schumacher +44.180
07. J. Button +45.260
08. M. Webber +46.308
09. V. Liuzzi +53.089
10. R. Barrichello +1:02.400
11. R. Kubica +1:09.093
12. A. Sutil +1:22.958
13. J. Alguersuari +1:32.656
14. N. Hulkenberg +1 lap
15. H. Kovalainen +1 lap
16. S. Buemi +3 laps
17. J. Trulli +3 laps

Not classified:
P. De la Rosa 30 laps
B. Senna 18 laps
T. Glock 17 laps
V. Petrov 14 laps
K. Kobayashi 12 laps
L. Di Grassi 3 laps
K. Chandhok 2 laps

Fastest Lap: F.Alonso: 1:58.287 (45. lap)

Image and video hosting by TinyPic

SV: “It’s a pity today. It was positive all weekend, except for the exhaust failure [subsequently identified as spark plug, not exhaust, failure]. From Saturday morning onwards, we were one of the quickest cars on track in all conditions. We had control of the race today and we were on top of the strategy - everything was running smoothly. I think at every point I knew how my tyres were, so we kept good control of the tyres and brakes. At some stage, I think about 15 to 20 laps from the end, you could see my lap times were getting slower. It seems something mechanical broke, luckily we could continue and finished fourth, but we should have won today. It cost us a lot, but we’ve got 12 important points.”

Image and video hosting by TinyPic

Christian Horner: “It was cruel luck with Sebastian today. He drove a great race and was pulling away at the front. We had a very good pit stop with him and he was controlling the lead comfortably until lap 33, when he had a sudden loss of power. He was then powerless to defend to the Ferraris and Hamilton, but he drove extremely well to retain fourth position. It gives us valuable points, but ultimately it’s very disappointing to lose such a great opportunity for a victory. Mark lost ground in the first turn and a little more with a slight sticking front tyre at his pit stop, losing him a place to Jenson (Button). After that, despite being a lot faster than the cars in front, he was unable to overtake."


Najbolji trenuci GP vikenda u Sakhiru:



Source: formula1.com / f1racing.com.hr / motorsport.com / vimeo.com

Post je objavljen 14.03.2010. u 19:57 sati.