Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Tečaj orijentacije - 2. trening

... zapravo moj prvi trening. Prvi trening je bio prošlu nedjelju u Dotršćini, no nisam bio prisutan.

Tečaj orijentacije - kontrolna točka

Uspio sam savladati natjecateljski žar i odlučio se na obiteljsku verziju. Krenuli smo u grupi. Vodič i učitelj nam je bio Luka, a u grupi su osim Stelle, Zakonite i Jasminke P. bili jedan gospodin i gospođa s kćerkom, kojima ne znam imena.

Svatko je dobio svoju kartu. Prvo smo ju "usjeverili" i onda leganim korakom krenuli prema prvoj točki, pa drugoj, gdje smo se pozdravili s našim vodičem i zaželjeli mu uspješan povratak.
Ostale točke smo obišli bez problema. Naravno da je trebalo pažljivo gledati. Ne se orijentirati samo po starim panjevima, nego gledati i puteve. belj
Povremeno smo se namjerno razdvajali i išli različitim varijantama, ali smo se čekali na slijedećoj KT.
Na samoj karti mi smeta linija koja povezuje KT. Kao da me gura da idem po njoj, a ne po putevima. Karta je u mjerili 1:10 000, što znači da je vrlo detaljna i da se brzo prolazi u prirodi. Da sam kojim slučajem išao na natjecateljski dio, vjerojatno bi se pogubio zbog brzine. Potrčao bih i pretrčao skretanja, kontrole,... Naučio sam na karte u mjerilu 1:25 000.
Osim gledanja u kartu, treba gledati i na put. Da se ne stane u nešto, bilo mokro, bilo smrdljivo ili da se ne zaleti u stablo, padne u potok,...
Stazu smo prošli za sat vremena, a nakon toga sam još odradio trkački trening.

Široko vam polje,
Žohar


Post je objavljen 14.03.2010. u 23:55 sati.