Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/curlyhairgirl

Marketing

6. poglavlje: "Just relax"

Ima dosta mjenjanja perspektiva tako da se nadam da se nećete zbuniti. Nadam se daće vam se svidjeti. <3 <3


Alex

Probudila sam se oko pet ujutro. Talia je spavala na rezervnom madracu kraj mog kreveta. Netko je hodao dolje po dnevnom boravku, što mi je bilo čudno s obzirom da nitko od moje obitelji nije tako radno bio budan. Ustala sam i na prstima tiho sišla u dnevni boravak. Adam je sjedio na kauču i listao neke novine. Pogledao me čim me čuo.

„Hej, Dobro jutro.“ Šaptao je da ne probudi ostale.
„Jutro.“ I ja sam šaptala. „Ideš trčati?“
„Ne, nemam tenisice.“ Sjela sam do njega i upalila televizor stišavši ga tako da smo jedva išta čuli.
„Da stavim neki film?“ pogledala sam ga i on je kimnuo. Ubacila sam neku akciju u DVD i pustila. Desetak sam minuta gledala film, a onda su mi se oči počele sklapati. Bila sam umornija nego što sam mislila.

***

Adam

Uživio sam se u film. Neka dobra akcija. Alex je sjedila do mene grleči jedan od ukrasnih jastučića. Nakon petnaestak minuta je zaspala. Oči su joj se sklopile i počela je dublje disati. Lice joj je bilo potpuno smireno, a kosa joj je u kovrčama padala preko ramena. Odjednom je glavu naslonila meni na rame na što sam se ukočio. Malo pomalo sam se pokušao okrenuti, ali to je rezultiralo samo time da se ona drugačije okrenula. Ovo je izgledalo još i gore nego prije. Leđima je bila naslonjena meni na bok i prsa, gdje joj je bila i glava. Nije se probudila. Udahnuo sam, da smirim doživljaj, a onda sam se jednostavno opustio. Zvuk njezinog disanja me uspavljivao, pošto je disala jednolično, ritmički. Polako sam gubio poantu filma.

***

Alex

Odjednom sam se trgnula. Trebalo mi je nekoliko sekundi da shvatim da se nalazim na kauču. Pod leđima mi je bilo nešto toplo i onda sam shvatila što. Bila sam naslonjena na Adama, a i on je spavao. Jednom me rukom grlio oko struka, a drugom je podbočio glavu. Pogledala sam na sat iznad televizora. Pola devet. Znači da su moji roditelji već otišli na posao. Bože. Moji roditelji. Tko zna što su pomislili kada su nas vidjeli ovako. Čovječe. Pomaknula sam Adamovu ruku sa sebe na što je on naglo otvorio oči. Trebalo mu je nekoliko sekundi da se pribere.

„Bože. Oprosti, nisam ja ništa, ti si se naslonila na mene.“ Počeo se opravdavati. Samo sam odmahnula glavom. Valjda sam potpuno zaboravila da on sjedi pokraj mene, jer sam se inače običavala nasloniti na Jimmyja dok smo gledali televiziju.
„Nema veze.“ Glas mi je još bio pomalo promukao. „Ovaj, idem ja gore.“ Popela sam se u sobu

***************************************************************

Došao je i dan onog tuluma na plaži, koji je i označavao kraj ljetnih praznika. Tri dana nako njega počinje škola. Talia je rekla da će oko osam doći do mene, da se uvjeri da sam prikladno odjevena, kako je to ona rekla. Zabava počinje sa zalaskom sunca što znači oko devet. Danas sam se, kao i prethodnih dana probudila vrlo rano. Navukla sam nešto odjeće i tenisice i izašla na plažu. Nabila sam slušalice iPoda u uši i potrčala. Glazbu sam pojačala tako da nisam čula ništa drugo. Trebao mi je odmor. Trebala sam prestati razmišljati o Adamu. O onome što se dogodilo prekjučer nitko nije ni riječ progovorio. Talia se samo smješkala kada bi jednog od nas vidjela. I Adamu i meni je bilo neugodno. Jako. I zbog onoga jučer ujutro. Došla Sam gotovo do kraja plaže kada mi se Adam pridružio. Nijedno nije ništa reklo, samo smo trčali. Do kraja i prema nazad. Na otprilike pola puta sam izvukla slušalice i usporila. I on je usporio. Uskoro smo prestali trčati i počeli hodati.

„Znaš, ne mogu se prisiliti da ne mislim na Jasmin.“ Jednostavno sam to morala izbaciti iz sebe. Nije me pogledao. „Nije mi to jasno. Talia...“ trgnuo se kada sam ju spomenula. Nije znao da mi je išta govorila. „No da, Talia mi govori kako se mjenjaš. Ali Jasmin! Ona, pa ja. Tu nema trunke sličnosti. Ne znam što da mislim.“ Završila sam monolog. Pomalo glupavo sam se osječala. Sad me prvi puta pogledao.

„Ne znam ni ja. Jasmin je... Jasmin je ono što se dogodi kada sam idiot...“ Stigli smo do moje kuće. Jako sam se iznenadila kada sam ugledala mamu kako sjedi i pije kavu na terasi. Adam je ušutio. Brzo smo se pozdravili i on je otišao svojoj kući, a ja sam sjela do mame pozdravljajući je.

„To ti je dečko?“ upitala me.
„Ne.“ Bila sam naviknuta na razgovore s njom. Znala je ona kakva je mladež i prihvačala je to.
„A ono jučer?“ nasmijala se, a ja sam se zacrvenila.
„To je bilo slučajno. Ozbiljno.“
„Nije loš.“ Ponovno se nasmijala. Osmjeh joj je dobro stajao. I ja sam se nasmješila.
„Sviđa mi se, ali on je ženskaroš.“ Objasnila sam.
„Da, vidi se na njemu. A sviđaš li se ti njemu?“
„Čini se da da. Samo se bojim da to ne shvača ozbiljno.“
„Pa gledaj, pristupi i ti tome tako. Zabavi se malo. Duge veze ostavi za kasnije. Drži ga na toplo-hladno. Malo ga zezaj. Vidjet ćeš kako će reagirati. Po onome jučer, kako te samo lagano zagrlio, mislim da će to ipak biti duga veza.“ Otpila je zadnji gutljaj kave te ustala. „Samo se opusti.“ Ušla je u kuću, a ja sam razmislila o tome što je rekla. Ponovno je imala pravo. Danas nisam otišla na plažu, već sam ostala u kući. Istuširala sam se i oprala kosu. Čitala sam, malo crtala. Odjednom sam se opustila. Nisam se opterečivala ni sa čime. U pola osam sam navukla jednostavnu, tamnoplavu haljinicu na bretele. Nije bila svečana niti neki komad robe koji pljeni poglede, ali izgledala je dobro. Kosu sam, prvi puta nakon dosta vremena pustila raspuštenu. Nekako sam je pjenom za kosu uspjela ukrotiti tako da izgleda pristojno. Na trepavice sam nanjela maskaru, a na usne samo labelo. Bila sam gotova utrenu kada je Talia pozvonila. Iznenadila se kada me vidjela.

„Opa.“ Prokomentirala je. „A ja sam mislila kako ću te morati tjerati da obučeš tako nešto. Izgledaš predobro.“ Nasmješila sam se i zahvalaila. Ona je na sebi imala sivu haljinicu bez naramenica. Bila je jako našminkana. Puno crne olovke i maskare. Dobro joj je pristajalo. Sjela je na kauč i malo smo gledale televiziju. Ja sam htjela krenuti u devet, ali rekla je da malo pričekamo dok se rulja ne skupi. U pola deset smo izašle iz kuće. Do tamo nam je trebalo pet minuta. Obje smo bile bose, kao , što sam odmah primjetila, i drugi. Svi su bili sređeni i okupljeni oko već velikog krijesa nasred plaže. Na jednom su djelu u pijesak bile zataknute boce s pićem, sve odreda alkoholnim. Ja zapravo nisam voljela pretjerano piti alkohol za razliku od Jimmyja kojeg sam upravo vidjela kako si doljeva još Jack Danielsa. Prišao mi je.

„E pa, svaka ti čast. Nisam mislio da ćeš se srediti.“ Nasmijao se, već vidno nacvrcan. Izvadio je jednu plastičnu čašu i natočio u nju isto što i sebi. „Danas riskiraj malo.“ Pružio mi ju je, a ja sam ju prihvatila više zbog toga što je izgledalo kao da će svakog trena prolit sadržaj. Natočio je čašu i Taliji koja je odmah prihvatila. Ubrzo nas je napustio. Imao je on drugog posla. Talija me pogledala.

„Neće ti ništa biti od jedne čaše.“ Kao da me molila. Nasmijala sam se i ispila velik gutljaj. Zapeklom me u grlu, ali nisam obračala pozornost na to.
„Danas riskiram.“ Nasmijala sam se, a ona je ostala začuđena, ali ubrzo je prihvatila igru. Ne znam za koliko, ali znam da sam već skoro dokrajčila drugu čašu Jacka, nam se pridružio Adam. Čini se da je i on već tu duže vrijeme pošto su mi se oči caklile od alkohola. Sada je društvo već bilo veliko i bilo je puno ljudi koje nisam poznavala. Nije me bilo pretjerano briga. Dokrajčila sam sadržaj čaše i krenula po još, sada već ne misleći o posljedicama. Talia me primila za ruku i povukla nazad. Odmahnula je glavom.

„Dosta za tebe danas. Biti će ti loše.“ Negodovala sam, ali sam je poslušala. Naizgled. Čim me pustila ja sam krenula prema Jimmyju koji je sada već bio jako pijan. Nasmijala sam se sama sebi. Odjednom me Adam povukao nazad i rekao kako ne bih smjela više piti. Teka sada mi je alkohol udario u glavu. Adam je to vidio. Talia je samo odmahnula glavom i nešto mu rekla na što me on polako povukao dalje od društva. Držao me ili za ruku ili oko struka, ovisno o tome koliko sam zateturala. Ne znam koliko smo daleko otišli, ali znam da glazba više nije bila tako glasna, kao ni glasovi društva. Posjeo me na pjesak.

„Jel ti je loše?“ pogledao me.
„Ne.“ Odmahnula sam glavom. Nasmijao se.
„Nemoj mi lagat. Ti nikada ne piješ, a ovo si strusila u sebe u deset minuta.“
„Dobro, malo mi je loše.“ Malo mi se vrtilo pred očima, iako sam sjedila. Legla sam na pjesak, a on me gledao. Polako mi se prestajalo vrtjeti.
„Što ti je to danas?“ upitao me.
„Odlučila sam se malo opustiti.“ Odgovorila sam.
„Zašto?“
„Ne znam, tako.“ Neko smo vrijeme šutjeli. Sada mi se više gotovo uopće nije vrtjelo. Bilo mi je bolje. Adam je legao do mene. Oči su mu se još caklile.
„Koliko si ti popio?“ zanimalo me.
„Duplo nego ti.“
„I ništ? Nije ti loše?“
„Ne. Malo mi se vrtilo, ali ok je sad.“ Okrenula sam se na bok prema njemu. Ležao je na leđima s rukama zataknutim pod glavu. Gledao me. Odjednom sam se prevalila na trbuh, a kako je ležao vrlo blizu mene tako sam se našla napola na njemu. Začuđeno me pogledao.

„Tebi je zbilja alkohol lupio u glavu.“ Komentirao je, ali nije se odmaknuo. Nije napravio ništa. Nasmijala sam se.
„A ne želiš me poljubiti?“ nije mogao vjerovati što ga pitam, ali nakon nekoliko se sekundi pribrao. Izvukao je ruku ispod glave i primio me za zatiljak te privukao k sebi. Lagano me poljubio. Shvatio je da bih se naljutila da radi ono što je radio s Jasmin. Bilo mi je drago. Odmaknula sam mu ruku sa zatiljka i onu što mi ju je stavio na leđa i pribila ih na pjesak iznad njegove glave. Nasmijao se. Ovaj sam puta ja preuzela inicijativu i poljubila ga. Zapravo je bilo zabavno.

„I ti prigovaraš Jasmin. A što to sad radiš? To se zove iskorištavanje!“ nasmijao se kada sam se u jednom trenu odmaknula od njega. I ja sam se nasmijala te prebacila na leđa na pjesak do njega.
„Iskorištavanje? A to što si odveo pijanu curu u osamu nije iskorištavanje?“
„Čini mi se da smo oboje jako loše osobe.“ Nasmijali smo se. „Što? Idemo nazad?“ pogledao me.
„Može.“ Ustala sam, kao i on. Došetali smo nazad do društva. Bilo je oko stotinjak ljudi. Iznenadila sam se zbog tolike količine. Nitko zapravo nije primjetio da nas nema. Zabava je bila u punom jeku iako je sad već bila skoro ponoć. Plamen nasred plaže je bio velik i izgledalo je predobro. Adam me povukao za ruku do Talije koja je plesala s nekime. Nasmijala se čim smo joj prišli. Bila je pripita. Kao i večina društva.


Post je objavljen 13.03.2010. u 15:45 sati.