Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Spas u zadnji čas

Dok Grci grcaju u dugovima, Hrvati se hrvaju u blatu. Nakon ovoliko kišurina i snjegurina koliko smo ih doživjeli u prethodnom razdoblju, blatne kaljuže su postale prepoznatljiv motiv naše pejzažne arhitekture, a kako smo svi manje ili više lišeni zdravog poduzetničkog duha, ne bi me začudilo da čak i ljekovito blato počnemo pretvarati u ono živo, koje nas polako, ali sigurno guta za marendu.

No, nije sve tako crno!

Kako prenose naši mediji - hrvatski električni automobil oduševio je kako stručnjake tako i posjetitelje na sajmu automobila u Ženevi!

Zagrebačka tvrtka Doking predstavila je svoj prototip revolucionarnog električnog gradskog automobila – XD koji se ističe dopadljivim dizajnom i izvrsnim voznim karakteristikama.

Bravo za tvrtku Doking!

Možda je upravo ovo pravi putokaz i povijesna prilika za zemlju koja (pre)dugo i neuspješno traži svoj identitet, a koja je naposljetku, ni kriva ni dužna, iznjedrila velikog Nikolu Teslu. Znači da ipak postoje dobra strujanja na ovim našim prostorima!
A zamislite koliko nam se još dodatnih mogućnosti pruža na električnom polju!? Električni motocikli, električni traktori, kombajni!

Živi bili pa vidili!

Dobre vijesti stižu nam i s velikog turističkog sajma u Berlinu. Nakon razdoblja recesije, a možda upravo i zbog nje, svijet je spreman za novi zamah pa stoga ne bi bilo loše da i mi pokušamo ugrabiti svoj dio kolača. Istina, taj famozni booking još uvijek malo šepa, ali naši turistički stručnjaci uzdaju se u takozvane „last minute“ aranžmane. Last minit čens iliti spas u zadnji čas, o kako to dražesno zvuči, a mene sve podsjeća na filmove katastrofe u kojemu glavni junak mora deaktivirati bombu koja prijeti da digne u zrak pola sjeverne hemisfere. Dok brojke na satu otkucavaju posljednje sekunde, naš superheroj se mora odlučiti koju žicu prekinuti – crvenu, žutu ili plavu? Naravno, nema šanse da precvika onu krivu, nije on heroj od šete kolpi!

Superheroji modernog doba, u našem su slučaju turisti koji u dramatičnom odbrojavanju posljednje minute, imaju pred sobom izbor – Maroko, Turska ili Hrvatska!? Naravno da će samo zadnji luzeri i jalnuški diletanti odabrati prve dvije opcije, stoga se ovog ljeta moramo pripremiri na pravu najezdu superheroja koji su i te kako znali iskoristiti svoju, last minit čens!

Potpuno u skladu s ovim optimističnim najavama, na lijepom plavom Jadranu, ponovno je zasjalo sunce.
Ptice su radosno procvrkutale, galebovi poletjeli, biljke propupale, ajde falabogu - konačno brale!

Stoga nije zgorega prenijeti dio sunčanog ozračja od kojega smo se već odvikli u posljednje vrijeme.

Pred mrgodnim očima veeeelikog remorkera, jedna je galebica čeznutljivo čekala svoju bolju polovicu i glasno razmišljala...



Ma di se oni buzdo od moga muža opet izgubija? Ima već dvi ure da je triba doć doma, a još ga nema!



A da nije opet odletija na ovu stranu?



Astigospe, eno ga kod suside Domine, opet je bija na kafu kod nje, šupjače jedne. Čut će me kad dođe doma!



A šta je merlo, sad si doša!? Ajde ća tamo di si bija do sad, ne interesiraš me ni dva posto!



I tako, galebica se namusila, galeb ofendija, svatko gleda na svoju stranu, ali ipak se nadam da će njih dvoje brzo riješit ovu bračnu razmiricu.

Sa suncem je sve nekako oživilo, zatitralo, poprimilo jasnije, vedrije boje...




A stare kolone čekaju nove brodske cime da ih zagrle...



Uglavnom, budimo se!
Dobro je...
Ide na bolje yes



Post je objavljen 13.03.2010. u 11:37 sati.