Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljekovitetrave

Marketing

Prizivanje duhova I dio

Nekad davno ljudi su bili mnogo znatiželjni i što bi mi sada rekli "naivni u svom vjerovanju".Mene lično su ubjeđivali da to probam,ja po malo kukavica a po malo nevjerica nisam probala.Ima raznih načina prizivanja duhova ,al ovaj mi je baš nešto grrrrrr.... Osoba koja hoće da vidi svoju sudbinu ili svog suđenog, radila je ovako.
Noć punog mjeseca,treba da pozoveš duha umrle osobe za koju misliš da je prema tebi prijateljski naklonjena bila.Staviti čašu vode na sto.U nju staviti vjenčanu burmu sa strana upalti svijeće, ugasiti svijetlo i staviti veće ogledalo ispred sebe i čaše tako da u ogledalu vidiš dno čaše i u njemu burmu. Kad je sve spremno treba kleknuti ispred stola i govoriti:Pozivam duha (ime tog duha),tako tri puta.Ako je duh tu ,voda u čaši se malo zatalasa.I tako govoriti dok se to ne desi. Kad se to primjeti postavljaju se pitanja,a odgovori se vide u krugu burme.Uglavnom su to konkretna pitanja.Kao npr ,ko ti je suđeni?Vidjet ćeš njegov lik u burmi na ogledalu ,ili nekog od njegovih roditelja.
I kad ti bude dosta morat ćeš na isti naćin da vratiš duha tamo odakle je došao i da ga zamoliš da ti oprosti što si ga uznemiravao. U toj sobi tu noć ne bi trebao niko da spava.Ja nisam to probala ,a vi ako smijete samo izvolite.

Post je objavljen 17.02.2013. u 22:38 sati.