Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kvarner-ds

Marketing

Stolarija

Došao je i taj dan. Zatvorili smo kuću. Izbor stolarije nije bio nimalo lak. Prikupili smo „sto“ ponuda. Od raznoraznih ponuđača i raznih tipova profila. Odmah u startu smo se odlučili za PVC u bijeloj boji sa bijelim aluminijskim roletama. Ostale kombinacije aluminij, drvo-aluminij smo izbacili zbog cijene. Jedan od uvjeta je bio da nam stolariju radi firma koja ne proizvodi u podrumu i da postoji barem 5-10 godina na tržištu. Također nam je bio važan i sam profil tj Uw (ili po naši toplinska provodljivost cijelog prozora). Ponude smo zatražili od Troha Dila, Alu Bena, Ivete, Modern Line-a, Staklarstva Sisak , IKS Pavića i HOCO stolarije.
Ponude smo radili u dvije varijante. Cijeli prozor Uw 1.1 W/m2K. To je obično kombinacija 4 ili 5 komornog profila sa staklom premazanim lowe premazom i punjeno argonom. Druga opcija je bila sa troslojnim staklom tj. boljim Uw koeficijentom. Jedna od firmi koja je (barem putem maila-a) odavala profesionalan dojam je Staklarstvo Sisak. Ponudili su nam nov profil (Rehau Geneo) sa Uw od 0.9 W/m2K u kombinaciji sa troslojnim staklom i bez čeličnih ojačanja unutar profila (tom profilu to ne treba). Međutim odbile su nas dvije stvari. Mi želimo namatalice roleta (gurtne) ugrađene u štok prozora (sam profil). Obzirom da Geneo nema čelično ojačanje u profilu namatalica može biti samo nadgradna (nama beskrajno ružno). Tada smo pokušali umjesto namatalica u ponudu ubaciti kurble međutim ionako visoka cijena ode nebu pod oblake pa smo odustali. Moram reći da je Troha Dilov profil Salamander 3D optički najljepši međutim opet ta namatalica i čudna priča zašto odustati od sive brtve i prihvatiti puno ružniju crnu. Na kraju smo se odlučili za lokalnog proizvođača stolarije (Modern Line) i odabrali njihov Trocal profil InnoNova 70 A5 classic sa staklima punjenim argonom i lowe premazom. Cijeli prozor Uw 1.1 W/m2K. Za njih smo se odlučili iz par razloga. Imali smo već iskustva sa njihovom stolarijom (stoji na tastovoj kući već 6 godina i funkcionira kao i prvog dana), blizu su nam (ukoliko zatreba kakav servis) i salon im je zaista prekrasan. Opremljen svim i svakakvim kombinacijama prozora i vrata tako da sve možete isprobati na licu mjesta prije odluke što kod drugih nije slučaj.
Dakle stolarija je da ponovim Trocal InnoNova 70 A5 classic, namatalica u štoku, siva brtva, stakla lowe i plin sa Maco okovom. Ulazna vrata su dvokrilna sa aluminijskim panelom. Prozori u prizemlju osim roleta imaju i komarice i čeoni pogon otvaranja drugog krila (kod dvokrilnih prozora), a na dvije velike otklopno klizne stijene (širina 2.6m) postavili smo elektromotore za upravljanje roletama. Čeoni pogon je zgodan za niže osobe jer se krilo prozora otvara jednom ručkom (nije potrebno penjanje na stolicu kako bi otvorili prozor).

detalj vodilica Photobucket prozor na kuhinji kuhinja i izlaz na terasu stubiate i kupaonski prozori


Sama montaža je prošla OK (za taj dan sam uzeo godišnji kako bih nadgledao radove). Dva montažera su posao odradili u dan i pol. Prvi dan su riješili prizemlje, a drugi dan kat i to negdje do 13.00 sati.
I da, naravno da ne može bez reklamacije. Ulazna vrata se otvaraju krivo. Obzirom da su dvokrilna mi smo htjeli da se kod ulaza otvara desna strana, a oni napraviše suprotno. To će zamijeniti i riješiti problem. Bitno je napomenuti da je od narudžbe do montaže prošlo točno mjesec dana. Točno toliko piše i u ugovoru.
Jedna napomena budućim graditeljima. Prozor koji ima komaricu i roletu je puno širi od klasičnog (samo roleta). Obzirom da smo kutiju rolete izbacili prema unutra 2 cm (kako bi se izravnala sa ožbukanim (gotovim) zidom unutarnja klupica je mala (cca. 5cm) dok je sukladno tome vanjska puno veća. Trenutno smo pri kraju elektroinstalacija, iskop za šternu je gotov i trenutno šaluju šternu. Ovaj tjedan dolaze žbukeri pripremiti kantunale itd.
Toliko za sada. Pozdrav


Post je objavljen 10.03.2010. u 20:58 sati.