Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Deep Purple - In Rock (1970)

Deep Purple in Rock (poznat i kao In Rock), četvrti je studijski album britanskog hard rock sastava Deep Purple, kojeg u Americi 1970. godine objavljuje diskografska kuća 'Warner Bros.', a u Velikoj Britaniji 'Harvest Records'. Ovo je prvi studijski materijal snimljen od postave MK II (koja je djelovala u razdoblju od 1969.-1973. godine). Album je također bio njihov veliki proboj na Europsko tržište, kada se na britanskoj Top ljestvici našao na 4 mjestu i ostao u samome vrhu nekoliko mjeseci.

Iako se ovo službeno vodi kao prvi studijski album u postavi MK II, oni su već prije surađivali na raznim koncertima.

Deep Purple je ranije radio u rasponu od psihodeličnog do hard rocka, vođen orkestralnim skladbama i coverima od Beatlesa do Neila Diamonda, ali sve te snimljene skladbe označavaju svu petoricu članova sastava. "Speed King" i "Flight of the Rat" su hard rock skladbe i deset minutna epika "Child in Time", koja je najpoznatija skladba sa ovog albuma i postala je standardna izvedba na njihovim koncertima sve do danas.

Moje sječanje na album: Sa stvaralaštvom Deep Purplea sam sam se susreo u srednjoj školi sredinom 80 - tih godina preko svog školskog kolege Ivice. Kao obožavatelj grupe on nam je često puštao pod odmorom albume Deep Purplea oponašajući svog velikog idola Iana Gillana.
Ovaj album u obliku CD - a sam kupio u Njemačkoj 1993 godine kad sam kao student bio na studijskom putovanju. Sa tog albuma sam najviše volio slušati pjesme "Speed King" i legendarnu "Child In Time".

Photobucket

Popis Pjesama:

1. "Speed King" – 5:49
2. "Bloodsucker" – 4:10
3. "Child in Time" – 10:14
4. "Flight of the Rat" – 7:51
5. "Into the Fire" – 3:28
6. "Living Wreck" – 4:27
7. "Hard Lovin' Man" – 7:11

Izvođači:

* Ritchie Blackmore - gitara
* Ian Gillan - vokal
* Roger Glover - bas gitara
* Jon Lord - klavijature
* Ian Paice - bubnjevi


PREUZMI



Post je objavljen 10.03.2010. u 10:41 sati.