Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Bandićeva batina po leđima buntovnika


Zagreb, 09.03.2010.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Kontrolni ured gradonačelnika Bandića = birokratska batina po leđima nepoćudnih i buntovnih!

Politička stranka Zelena lista, pridružena članica Europskih zelenih, najoštrije osuđuje postupke gradske uprave usmjerene protiv nevladine udruge Zelena akcija kojima se toj udruzi retroaktivno i po tržišnim cijenama želi naplatiti korištenje nusprostorija. Smatramo to još jednom podlom demonstracijom sile nad građanima vlastitog grada koja je vrlo ciljano usmjerena protiv onih koji su najglasniji.

Smatramo da tzv. gradonačelnikov kontrolni ured uopće ne obavlja zadaću zbog koje postoji ispravno i sustavno, već služi isključivo gradonačelniku Bandiću kao sredstvo prisile i odmazde nad nepoćudnim sugrađanima. Nakon Saše Mesić i Ive Čovića bilo je samo pitanje vremena kad će kontrolori udariti po junacima Varšavske ulice.

Kako inače objasniti činjenicu da kontrolori naređuju Zelenoj akciji naplatu po tržišnim cijenama 100-tinjak kvadrata zapuštenog skladišta, a istodobno se u stotinama gradskih poslovnih i stambenih kvadrata po povlaštenim uvjetima „baškare“ udruge kojih više nema, ili političke stranke koje postoje još samo u sjećanju. Naprimjer, DC stoluje u 190 m2 na adresi u srcu Ilice, a već odavno nema ni jednog jedinog mandata u gradu Zagrebu. HND Josipa Manolića koristi raskošne gradske prostore u Masarykovoj. HKDU (da li se još netko sjeća te stranke i što znači njena kratica?) uživa prostore od 90-tak kvadrata u Tkalčićevoj, HČPS u Frankopanskoj, AHSP (autohtona HSP) u Ilici 31, HIP (Hrvatski istinski preporod) Miroslava Tuđmana u Teslinoj, a HOP (Hrvatski oslobodilački pokret) u Šenoinoj. Zeleni demokrati kao neuspjeli zeleni klon Milana Bandića i Pavla Kalinića iz 2003. g. još uvijek ima adresu u Praškoj br.2. Čak je i novonastala stranka HSP-dr. Ante Starčević mjesec dana po svom osnivanju benevolentnim ukazom gradonačelnika dobila gradski prostor u Laginjinoj - ali su ga nedavno vratili gradu jer nije bio uređen (!?)... itd.

Da gradonačelnikova kontrola radi principjelno, sustavno i pošteno trebala je odavno isprazniti te i mnoge druge vrijedne gradske kvadrate od njihovih ilegalnih posjednika.

Ovako, ostaje gorak okus spoznaje da je cijela gradska uprava (ne samo kontrolni ured) - koja bi trebala služiti građanima i porezno – prireznim obveznicima, samo puko sredstvo za potkusurivanje ili osobne obračune gradonačelnika s neposlušnim pojedincima, grupama i političkim oponentima.

Kad se takvo ponašanje tijekom godina pretvori u sistem, u opasnosti su sva prava građana, ne samo u Zagrebu, već posvuda gdje sličan mentalni sklop nameće patološke oblike provođenja prisvojenih ovlasti.

Za Zelenu listu:

Vlasta Toth, supredsjednica
Post je objavljen 10.03.2010. u 08:25 sati.