Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Lekcija prosvjednicima u Splitskoj Željezari:


Dakle, kad je stvoren covjek, pocela je prepirka unutarnjih organa ko ce biti sef.
prvo je mozak rekao: Ja cu biti sef, posto ja upravljam vasim radom.
onda se javile oci: Mi bi trebale biti sef, posto mi usmjeravamo citavo tijelo i bez nas ste svi izgubljeni
na sto je srce reklo: Ja bi trebao biti sef, posto vas ja snadbjevam sa krvi i bez nje nitko nemoze
zeludac je dalo argument: Ja bih trebao biti sef, posto vas ja sve hranim
noge se isto bacile u igru: Mi bi trebale biti sef, jer bez nas nitko nikamo nemoze ici
i tako se organi prepirali, jedino na šupak nitko nije obracao paznju.
onda je i on dosao i jednostavno rekao: JA CU BITI SEF!

na sto su se ostali organi poceli smijati. ignorirali su ga i nastavili svoju raspravu. šupak se zbog toga naljutio i odlucio da vise nece obavljati svoju funkciju. izmet je ostao u tijelu i nakon par dana mozak je vec ludio, ocima se maglilo, srce je bilo u mukama, zeludac nije mogao obavljati svoju funkciju i zavijao je od bolova dok su se noge tresle od nemoci.
na kraju su svi organi popustili i proglasili šefom šupak.

I tako od toga dana pa do danas SVAKI ŠUPAK MOZE POSTATI SEF!


Daleko od toga da kažem da su naši poljoprivrednici šupci, ali priznajte da im je modus operandi prilično sličan šupku iz gornjeg vica...

Za razliku od svake postkomunističko-kapitalističke ekonomije, gdje radnik radi, dobije plaću, poplaća kredite i tek onda gladuje, vi gladujete da biste počeli raditi.

Vi ste odlučili štrajkati glađu, i pogriješili ste... eto, prva tri dana su vas doživljavali, dok zemljoradnici nisu izvukli traktore na cestu, onda su se prilozi o vašim mukama i patnjama počeli prikazivati tek oko petnaeste minute TV Dnevnika. Žao mi vas je, imate krivi pristup... Za razliku od prosvjeda poljoprivrednika, koji, sa produljenjem svog trajanja samo nanosi više štete gospodarstvu, situacija oko vašeg prosvjeda, sa vladinog gledišta, što više traje, veća je šansa da se riješi sama od sebe...

Uostalom slabo vi štrajkate glađu... niti deset dana nakon početka štrajka, već se rušite u nesvijest... Ugledajte se na jednog uglednog građanina susjedne države, koji je prije nego su ga osudili u Lijepoj Našoj štrajkao, koliko ono? Neka dva mjeseca?

Post je objavljen 08.03.2010. u 14:16 sati.