Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

Davor Butković - glasnogovornik SDP-a

VEĆI I MANJI KRIVCI ZA KORUPCIJU



Foto: Tinolovka-news


Odlaskom premijera Sanadera komentator Jutarnjeg lista izgubio je i zadnji oslonac u HDZ-u, naime, jedina osoba s kojom je Butković povezan u vladajućoj stranci upravo je bivši premijer.






Davor Butković, pandan pokojnom Pukaniću, kao i većina ljudi nejogovig kalibra, ne može se pomiriti ulogom marginalca u preraspodijeli političko.- medijske scene u Hrvatskoj.


 


Marginaliziran nakon odlaska " dragog Ive "



Svjestan da kod Jadranke Kosor jednostavno ne može ostvariti onaj utjecaj koji je imao na " dragog Ivu " Butković se okrenuo Milanoviću. Naime, najnoviji komentar spomenutog " sms novinara " zapravo je produženi proglas SDP-a, vjerna kopija govora Zorana Milanovića, Slavka Linića i Vojka Obersnela, naime, tri su osnovne poruke koje su ovih dana vodeći SDP-ovci u paničnom stanju duha odslali javnosti, " Zašto baš sada ", " nismo svi isti " te zadnja ali ne i najmanje bitna poruka mogla se iščitati iz Linićevog pledoajea, " nisu se usudili dirnuti mene, pa su krenuli na gradonačelnika Obersnela ".

Jedino sa čime bi se mogli složiti s Butkovićem je neuobičajena situacija oko Slavka Linića, godinama kruže kontroverze oko njegovog načina vladanja Rijekom ( Linić je defacto prva faca riječkog podneblja bez obzira na Obersnela koji je sušta suprotnost Liniću, naime, gradonačelnik trećeg po veličini hrvatskog grada, uljuđena i komunikativna je osoba, što priznaju i neki vodeći HDZ-ovci sjevernog Hrvatskog Primorja. ), sjetimo se prognane Vesne Balenović, sjetimo se Viktora Lenca, Franolića i brojnih Linićevih, što poznatih, što nepoznatih eskapada.

Butković neizravno, između redaka optužuje policiju da se svrastala uz jednu stranu ( zna se koju ) u obračunu sa nestašnim dečkima iz SDP-a, što zapravo već nekoliko dana papagajski ponavljaju članovi predsjedništva najjače oporbene stranke.

Komentator Jutarnjeg lista i udarna Pavićeva batina koja je uspjela neokrznuto preživjeti skandal kakav sa sobom nosi izmišljeni intervju sa " dragim Ivom " u svoju konstrukciju uvlači čak i pokojnog predsjednika Tuđmana, naime, Butković priznaje ( kada njemu odgovara naravno ) da je Tuđman najzaslužniji ( pojedinačno ) za stvaranje hrvatske države, vjerojatno zbog činjenice da je devedesetih Tuđman suvereno vladao zemljom, no istodobno iz istih razloga optužuje vladajuću stranku kao najodgovorniju političku strukturu u zemlji koja generira korupciju.

Ovako postavljena teza doista djeluje uvjerljivo, vladajuća stranka doista jeste najodgovornija za visoku razinu korupcije koja potresa zemlju, no ne iz razloga koje navodi Butković već unatoč njegovom komentaru i razlozima u tom komentaru.


 


Mali od kužine i još draži Zoki


 


Naime, Butković od odgovornosti ekskulpira odbjeglog Sanadera, nakon čijeg je odlaska Davor Butković naprosto izoliran od strane glavnih državnih dužnosnika iz Hrvatske demokratske zajednice, drugim riječima, Butković danas, jednako kao i Butković nekoć, za vrijeme Tuđmana, nema nikakvih realnih šansi da postane " mali od kužine " ( čitaj. kuhar na jahti ) u odajama premijerke Kosor. Svjestan toga komentator Jutarnjeg lista traži novi oslonac, baš kao što stara cura traži jednako takvog udovca, ponekad manipulacija uspije, ponekada doživi krah, kada čovjek ne ovisi sam o sebi vrlo rijetko uspije u svojim naumima, barem ne u potpunosti.




Prije nekoliko godina Butković je Tuđmana, Račana i Sanadera proglasio državnicima koje će povijest zapamtiti kao ljude koji su u početnim fazama moderne Hrvatske najviše toj Hrvatskoj doprinijeli, Tuđmana nije mogao izbjeći zbog činjenice da je on bio, voljom naroda, na čelu države tijekom pobjede u Domovinskom ratu, dok se uz Račana i Sanadera vezao čisto iz pragmatičnih razloga postavši svojedobno njihov najpouzdaniji glasnogovornik.


Dijelimo Butkovićevu nadu u vezi poteza USKOK-a, međutim, zašto ne bismo otišli korak dalje, zašto USKOK ne bi pročešljao tajkunske rezidencije i račune nekih novinara čiji se način život baš ne može zdravorazumski opravdati s obzirom na visinu njihovih službenih i javnosti poznatih mjesečnih primanja.

" Dragi Ivo " silom prilika je abdicirao ostavivši ga na brisanom prostoru, što će učiniti, još draži, Zoki?




Butković - vojnik partije

Post je objavljen 08.03.2010. u 13:34 sati.